Du visar för närvarande Downscan underskattat och ovärderligt att leta fisk med, samt skapa exakt information.

Downscan underskattat och ovärderligt att leta fisk med, samt skapa exakt information.

Jag har under några turer på sjön fiskat runt ett par sjunkna träd som samlar stora abborrar. Att de når över 1000 gram är en dröm för mig. För orientering är Downscan ovärderlig.

Ibland har man svårt att förstå hur det verkligen ser ut nere under vattenytan. Med ett ekolod inställt på Downscan kan den saken helt förändras på kort tid. Här kommer några snuttar som klargör en del. Att jag använder dem på min Ekolodskurser gör att alla förstår vikten av ett bra inställt ekolod.

För att orientera mig använder jag Garmin Live Scope LVS 34 Det ger en levande bild Här en enda bild som ger en fingervisning av vad du möter under vattnet. Under kommer filmen istället.

Det ger en helt magisk bild av hur allt ser ut på botten och upp till ytan. Vill man inte sätta alla beten i trädet när man fiskar kan man ganska bra se var grenarna slutar och hålla sig utanför dem.

Vill man ha riktig noggrannhet kan man ta till Downscan istället och då få reda på exakt var grenarna börjar och slutar.. . Jag tog några bilder för att man ska förstå hur bra presentationen blir .

Man kan tydligt se hur trädet ligger på botten samt att man kan se att ett stim finns till höger om trädet samt att det står en del fisk nedanför trädet, till vänster. Dags för hela filmen .

Här kan du se hur det ser ut om man kör från olika håll över trädet. Kolla nere vid trädets rot så ser du fisken.

Här har jag kört i 90 graders vinkel mot de andra och då ser det annorlunda ut.

Att förstå hur trädet ligger ger även chansen att fånga större fiskar. Abborrarna var smarta att gömma sig under trädet men kom fram när jag lockat dem ett tag.

Att förstå ekolodet är ofta skillnaden mellan bra och dåligt fiske.

En ekolodskurs som jag gör tar 12 timmar och ger dig all den kunskap du behöver för att fiska.

Vill du vara med , skriv en rad till mig. bosse@ekolodsboken.se

mvh Bo Hall

Lämna ett svar