Du visar för närvarande Nu har vi sålt vår Coronet 27 Seafarer,  SURPRISE

Nu har vi sålt vår Coronet 27 Seafarer, SURPRISE

Lite text ligger kvar som minne av båten.

Vi har haft vår Coronet 27 sedan 1989 och varit riktigt nöjda med den. Vi har använt den till familjeliv med bad och sommaraktiviteter, samt sportfiske. Båten heter SURPRISE och har gett oss så många glada överraskningar genom åren. Med de stora utrymmen som blir i en Coronet på 8,5 meter och över 3 meter i bredd har man plats att göra nästan allt. Vi har haft båten på samma båtplats i Kyrkesund som ligger på Tjörn norr om Göteborg i 33 år. Man är längst ut i skärgården men i en helt skyddad hamn.

När vi sjösatt på våren har vi längtat ut att köra antingen norr ut längs Svenska Bohuskusten eller ännu längre upp i Norges skärgårdar och kanaler. Eller väster ut över till Danmark och runt alla deras stora öar. Ibland har vi glidit söder ut och passerat Göteborg för att upptäcka allt nytt som finns när man sakta glider efter kusten. Jag gillar att köra sakta och har väl mestadels kört i 7-8 knop. Det går naturligtvis lika bra att köra upp i planing och susa fram i +20 knop men det går lite för fort för min smak. Vill man är det bara att gasa på och flyga fram. Vi har sett till att ha båten i bra ordning och ganska nära originalutförandet.

Kylskåpet nytt på 80 liter. Blixtsnabb vattenvärmare i orange.

Några förändringar har det blivit som ett nytt kylskåp efter 49 år, det gamla som fortfarande fungerade byttes ut 2021 då det blivit lite slitet, nu sitter det ett helt nytt 12v Dometic 80 liter så det är väl tilltaget. Däremot vill vi inte byta ut varmvattenberedaren som du ser orange uppe till vänster. Den är blixtsnabb att värma vatten till mat, disk eller dusch.

Den lilla garderoben ä med draperiet får . Elcentralen som ligger bakom bokhyllan på bilden byggdes om helt från grunden och är nu felfri.

VI bytte även alla dynor 2020 i hela båten så det är en dröm att komma in i den stora ruffen. Ny dieselvärmare på 2 kw ger en behaglig miljö i alla lägen. All el byttes ut och en ny elcentral finns med komplett ritning. Ett tvålågigt gasolkök sitter över kylskåpet på bilden och har fungerat utan problem. På det har vi lagat många middagar och även bakat sockerkakor.

Det finns ankarspel i aktern och en stor badbrygga så man kan bada som man vill. För att klara elförsörjningen som aldrig har varit ett problem sitter det 100 w solpanel på taket som håller alla el saker i båten igång. Trycker på knappen för att spola gör man på eltoaletten, både enklare och smidigare. Vi har försökt att hålla båten mycket retro då det är den vackra designen som gör Coroneten så unik.

Nya dynor under doghouse samt ett riktigt bra bord som ger matplats åt 6 man.

Två solpaneler på taket ger all den el som går åt för att driva både el toa och kylskåp. Att ligga i naturhamn i flera dagar är inga problem.

12 tums Garmin navigator med ekolod .

Kapellet är bara använt på sommaren då ett annat kapell finns för transporter och vinterförvaring. Nytvättat och fixade rutor är det som att sitta ute fast inomhus. Till båten hör en 12 tums Garmin navigator.

Badbrygga med ankarspel och 50meter kätting samt ett 10 kg Bruce ankare.

Nya dynor i hela båten.

Jag har sportfiskat en del från båten och har till och med skrivit en bok om båten som heter ”Havsfiske med SURPRISE”

Akterutrymmet är ganska oförändrat vi använder heltäckningsmattor på golvet. Vi har gångmattor som ska ligga på golv i stora lokaler. Enkla att skära in och hållbara under många säsonger.

Då vi oftast ligger ut i en naturhamn har vi båten rustad för att slippa gå in i hamn, utan klarar oss helt utan landström. När vädret är som bäst gäller det att ha kallt i kylskåpet och varmt i ruffen under natten. Med nytt kylskåp från Dometic på 80 liter och 2 kw dieselvärmare är allt på topp.

Det finns gott om förtöjningslinor och 200 m ankarlina med stora dragg 10 m kätting som reserv.

Startbatteri 12 volt 110 amp, Förbrukning 2 x 110 amp, nya 2021
10 amp laddare.

Transportvagn ingår.

Mer frågor mail bosse@ekolodsboken.se

Bo Hall 070 – 22 44 701

TILL SALU  

CORONET 27 SEAFARER

Längd löa:8.33 m (27 fot)
Bredd:3.16 m
Djup:0.6 m
Deplacement:3800 kg
Kojplatser:6 st
Vattentank:250 liter
Bränsletank:300 liter
Skrovtyp:Planande
Motor:VP AQAD 41/ 290 DP
Toppfart:26 knop march 21knop
Konstruktör:Jim Wynne H Berthelsen
Årsmod:1972
Bra kapell:  Nya dynor 2020  Ankarspel.  

Här en bild från toa där den gamla vattenkranen är utbytt då den läckte och inga reservdelar finns att få tag på. Toan är en el-toa så man trycker på knappen så är det hela klart.

När bordet är uppe i aktern har vi haft lösa stolar att sitta på det blir gott om plats för alla då. Kapellet är ny servat så det är bra i många år till.

Här en bild ut genom rutan på förarplatsen mot de vita fyrarna i Kyrkesund på Tjörn. En ankarlineback står på fördäck med ankarlina och ett ankare om man skulle behöva. På bilden är det 980 meter ankarlina i backen för det behövde jag när jag fiskade på lite större djup. Idag behövs det bara 200 m.

Det blir det här vi kommer att sakna i framtiden. En morgon i Bohuslän med bad och varmt väder.

Detta är strax före båten ska gå på lastbil till havet från Borås där vi haft den i inomhus i varmgarage varje vinter i 30 år. Kärran ingår som transportvagn under vintern.

Nu är den såld och hamnade i Ystad.

Lämna ett svar