Du visar för närvarande Berkley Sick Flanker för den pelagiska gösen.

Berkley Sick Flanker för den pelagiska gösen.

De något större jiggarna från Berkley har en förmåga att inte bli använda men det gick bra när de provades och fick stanna för gott i lådan.

Den gröna Sick Flankern från Berkley blev snabbt en favorit under det pelagiska spinnfisket efter gös. Det gäller bara att hitta vilken vikt man ska ha på jiggskallen så gången i vattnet blir optimal. Jag hade en hel del stora gösar som simmade runt i sjön men inte ville ta . Efter introduktion av Sick Flankern fick de svårare att säga nej.

Här är ett urval av de Berkley Sick FLanker 14 cm jiggar som jag provat och några föll mer i smaken på gösarna och gäddorna än andra. Den som är placerad näst överst med en grön färg ser du på översta bilden och då ser inte färgen lika dan ut. Det beror på att fiskar du dem högt i vattnet kommer gösarna att se den underifrån eller snett från sidan. Då blir det betydligt mer ljus som träffar jiggen än när den ligger i lådan. Titta alltid på en jigg underifrån upp mot en lampa. Då får du hur den ser ut för fisken i vattnet. Den gröna näst överst lockade snabbt flera fina gösar och för mig är en gös på 5 kilo en stor gös och det fångade jag ganska många på just den gröna. Den var bäst när det var soligt ute som du ser på översta bilden i början. När sedan molnen kom tätt på himlen var det dags att ta fram den rosa i mitten på bilden för den färgen gillade gösarna när den fiskades pelagiskt.

När gösarna tyckte att min 14 cm var för stor och tvekade gick jag ner till 10 cm men fortfarnade med en 14 gram skalle. Att den föll gösarna i smaken i grönt var ingen nyhet. Här med färgen Fire TIger som stundtals gav många fina gösar. Att jiggen kommer upp så här efter en attack är inte ovanligt, men retligt. Då gösarna tar betet på mitten viks det ihop som ett V in i munnen samtidigt blir det svårare att kroka fisken när jiggen är dubbelvikt.

Ibland så är det liksom ingen ide att försöka ta ett kort på den jigg som fisken tagit för den syns inte ändå. När de vill sväljer de jiggen så fort att den är långt in i munnen på ett ögonblick. Då gäller det att ta fram en långskaftad tång , vara lite försiktig och sedan återutsätta den oskadd.

Lämna ett svar