Du visar för närvarande Livescope  bra, bättre eller fan så svårt?

Livescope bra, bättre eller fan så svårt?

Jag har varit ute och fiskat gös några gånger i höst och använt min Livescope från Garmin. Det blir några stora gösar emellanåt som det ska men de allra största har jag inte lyckats få ’ända in till håven. Jag ska här visa en liten snutt videå som kan visa varför man missar ibland.

När du tittar på den här filmsnutten så ser du att fisken står 13 meter från givaren nere på ett djup av 10 meter. När jag kastar ut min jigg landar den på styvt 18 meter bort dvs några meter bortanför fisken. Då det är meningen att min jigg när den slutligen sjunka ner till fiskens djup ska vara några meter bortanför. Då kan jag dra den fram mot gösen helst på samma djup som fisken står eller något över fisken. .

När du nu med kritiska ögon tittar på min video ser du att mitt bete tar vatten på 18 meter från givaren. Men det räcker inte när det sakta faller ner igenom vattnet för att slutligen komma ner på ca 10 meters djup. Då jag bara använder 5-10 grams skalle på jiggen går den trögt genom vattnet och då linan inte går ut så lätt genom vattnet bromsar den en del och betet dras bakåt mot mig när det faller. Som du ser så kommer min jigg nästan rakt ner i huvudet på gösen och den blir skrämd och flyr. Mitt kast borde varit 2 meter längre förbi gösen för att vara helt perfekt. Då hade jag kommit ner 2 meter bortanför fisken och jag hade kunnat dra jiggen på samma djup som fisken står mot den. Ibland blir det fel men oftast rätt kastlängd.

I denna videon har jag ett annat tips dill dig som ska fiska gös med Live givare. Här på videon faller mitt bete ner mellan de två gösarna som är lite griniga vill jag lova. Den till höger tar till flykten den andra vänder och kommer tillbaka som ett skott och simmar rakt fram till jiggen för att äta upp den. Den gör ett litet utfall mot jiggen som sträcker upp linan lite rakt upp till spöt som du kan se. Men den tvekar lite i sista momentet och hugger inte riktigt. .

Så den blir istället en sån där fluktare som bara simmar efter och retas då den inte tar maten jag bjuder. Trotts att jag drog jiggen helt perfekt några meter från fisken är den ofín att avböja mitt matförslag.

En hygglig gös som tog på en ABU SvartZonker Mc Pray . Ett grymt bra bete vissa dagar.

mvh Bo

o

Lämna ett svar