Du visar för närvarande Gösfiske med liveekolod.

Gösfiske med liveekolod.

En dag med fint väder i mitten på april och jag kommer iväg till sjön strax före middag efter att ha varit hos tandläkarn och blivit misshandlad. När jag kommer ut på sjön är det fint väder och nästan helt still på ytan. Jag startar att leta i området runt det stora trädet så nu får du en liten videosnutt hur det ser ut där just idag.

Här en bild hur trädet ligger med stammen upp över ytan och toppen ner i botten. Du kan se hur LiveScopebilden ser ut på ekolodet just nu då det är en Garmin jag använder idag. Några klart lysande prickar finns intill stammen som är stora gösar. Här får du en videosnutt som visar hur trädet ser ut om man flyttar signalen på trädet och sedan lite vid sidan av. Fiskarna står på 16 + 12 + 5 meters djup.

Nu till fisket som gick ganska bra trotts det kalla vattnet. En första gös tog i solskenet och jag tänkte att det blir nog ett bra drag på gösarna. Den första gösen ser du på bilden, som snabbt följdes av en lika dan till , sedan var det stopp en stund. Jag insåg då att jag skulle flytta till en annan plats.

Vackert väder och 10 plusgrader är alltid gott för oss men inte tillräckligt för fisken som är tvekande. Du får presentera betet väldigt nära gösen för att den ens ska bry sig. Sedan tar det evigheter innan den bestämt sig för att smaka.

De nya ABU Spike haspelrullarna fungerar grymt bra och gösarna kommer upp utan problem. Jag har laddat den med 0,20 mm lina som är lite tjockare än jag brukar fiska med , vilket gör att det är enklare att hålla betet still en sekund över fisken.

Favoritbetet för spinnfisket den här dagen var en vit /flake Sick Vibe 12 cm .

Stundtals så var de på jakt och mina jiggar fick kraftiga bitskador. Vertikalt var det en blå som gick best.

Det var inte de största som tog idag men runt 85 cm är alltid en bra gös.

EN del var vilda så det plaskade i ytvattnet och slogs som en tiger i ytan. Då önskar man att det ska vara gösfiske hela året för att det är så kul.

Många gösar som den på bilden var små på bara 3-5 kilo. Men det kom även några som inte ville vara med på bild. En riktigt fin tog tag i paddeln på jiggen och behöll den, då var det stopp ett ögonblick.

Ännu en bra gös hälsar på snart så ska den hamna i håven. Trotts en vattentemp på 2.8 grader simmade vissa gösar runt ytan så det skvätte vatten ända upp i båten.

Även denna tog min Sick VIbe i vit -silver.

EN fin gös syns 14 meter från båten och min jigg syns som en liten prick framför den. Tyvärr så var även denna ointresserad. Men det blir snart nya tag.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar