Du visar för närvarande Göslektion i det fria

Göslektion i det fria

Jag hade med mig Micke för att göra ett besök till sjön att fiska gös och abborre. Målet var att Micke skulle få lite hjälp på traven att fiska gös som han hade lite svårt att få till . Han har Garmins panoptix och Livescope och det är ju inte bara enkelt att använda.

Då vi kör med Mickes båt som är en Buster fick han börja styra en stund för att bli varm i kläderna.

Förmiddagen var helt hopplös och vi kämpade för att få gösarna att över huvud taget vilja titta åt vår abeten. Vi såg väldigt många men väldigt få ville äta det vi bjöd dem. Efter middagen vid 12,30 hade tydligen fastan tagit slut och nu ville gösarna vara med. Plötsligt var det gösar lite över allt och vi klarade att lura en handfull att ta våra jiggar.

En liten och lagom att börja med tog en vertikal jigg sedan blev det där någon var lite större. Alla tog på ett stort bete som de tidigare ratat.

Tidigare har de bara velat ha en liten 4-5 tums jigg , men nu plötsligt var det bara 7 tums jiggar som föll våra stålta vänner i smaken.

Vi provade med allsjöns beten för abborrarna men de var helt ointresserade vad vi än bjöd dem. Den lilla mörkblå jiggen brukar vara riktigt bra men den utkonkurrerades direkt för att den var för liten förstod vi när de väl ville äta.

Mitt E motion spö 10 – 30 gram jigg varmt och man behöver lite stadga när fiskarna hugger.

Så hittade vi var de lite större höll hus och så var det full fart på spöt igen.

Här har Micke lyckats att få en lite större att ta jiggen. Att det var ett nytt PB ser man på det lagom smilet. Även den tog naturligtvis på den grymma Berkley jiggen i gult som är min favorit i hemma sjön.

Det sista kom det även en fin abborre på kilot och även den tog på den gula stora gösjiggen.

Ibland undrar man hur det går till. Vi provar med det som brukar och som ska vara rätt för abborrarna med beten 8-10 cm långa men får inte ett napp. Så plötsligt tar de en väldigt stor 7 tums gösjigg, underligt men trevligt att vi fick ett svar vad vi gjorde för fel.

Skitfiske.

Lämna ett svar