Du visar för närvarande Abborrfiske en Wibrerande dröm.

Abborrfiske en Wibrerande dröm.

Jag åker ut en stund på sjön Tolken för att testa funktionerna på min elmoter som krånglat lite. Jag åker runt och tittar på olika ställen för att bara köra med elmotorn så jag ser att den går felfritt och det gör den, skönt. Jag ser flera stora fina gösar som står fritt i mellanvattnet som jag provar att fiska på. Men i den ganska starka och elaka vinden på 5-8 m/s är det inte lätt att få dem att hugga. Jag kör istället ner in bakom en stor ö för att få lite lä . Här är det betydligt lugnare även om jag ligger vid sidan av ön där abborrarna i så fall ska finnas.

Jag ligger med båten som är nere till vänster på bilden alldeles där det blir djupare än 11 meter. Där den andra båten ligger mitt i bild tar vi senare. Ön jag ligger intill är på min väst sida och ger mig lite skydd just nu. Intill mig ligger en kompis och han har varit ute sedan tidig morgon och fiskat och bara fått en lite gädda trotts att han fiska abborre hela dagen. När han berättar det faller min ambition ganska rejält ner i källaren om fisket. Det viktigaste är idag för mig att jag får testa min frontmonteradelmotor så den går klanderfritt framöver. Jag lägger därför båten för ankar med elmotorn och ska så ligga en lång stund för att se så inget felar.

Intill mig så nära att jag kan ta den här bilden lägger vi båtarna för att prata lite skit och fika ihop. Jag tänker åka hem snart och ge upp för fisket har varit så svårt idag får jag veta. Jag ska bara göra några kast till med min Berkley Powerblade den har tidigare fungera även här.

Jag ska istället prova det där Nedrigfisket igen för det borde fungera nu när jag ser fina abborrar längs botten på det vanliga ekolodet samt på Livescope.

Det vanliga ekolodet visar här massor av abborre på botten i mindre storlek. Men bland dessa ser man ibland hur det kommer en mindre grupp med stora individer som borde vara fina abborrar. Betesfiskstimmen är ju enorma som sveper förbi och man se dem på scannern som stora moln. Jag hinner bara kasta några kast innan första fina 7 hg abborren tar min Ned rigg och jag kan jubla att jag får fisk även här på Ned. Det är definitivt en stor abborre som jag kan vara stolt över.

Nedfisket lyckades och jag får flera fina abborrar där denna 39-a ger en trevligt stund bakom spöt. Nu kommer jag att fiska detta ganska mycke i höst för att lära mig det så att jag kan det fram över. Jag vet några sjöar där abborrarna är helt ointresserade, där tror jag att en Nedrig kanske kan lösa problemet. Men nu fortsätter vi fiska här. Plötsligt så säger min kompis i båten intill, jag hade fisk på min Powerblade nu men den släppte. Jag greppar mitt spö med min Berkley powerblade och gör ett kast åt det hållet.

Redan i första kastet som når ut mot lite djupare vatten där ni kan se båten ligger på den här bilden , har jag fisk på kroken. Det blir bom stopp och jag inser att om det är en abborre så är den stor. In mot båten går den och vibrerar och håller emot riktigt tungt. Jag tar fram håven om det är en abborre och inte en galen gös. in till håven efter diverse karusell runt båten kommer en stor abborre. Jag får in den i håven och inser att detta är en fisk som nästan når ett kilo, en drömfisk för mig. Nästa kast lägger jag på samma ställe och det blir fisk på så fort jag kommit till botten och börjar vibrera mitt bete. Det tar en stund för betet att sjunka ner till botten på 14 meters djup men väl där blir det fart.

På ekolodsbilden kan ni se att det är stora betesfisk stim under båten och en bit ifrån så långt som vi kastar dvs 30 meter är det stora fiskar som jagar. Det ser vi på sidescan när den är riktad åt det hållet.

Några lite större fiskar finns det med på sidescanbilden på vänster sida ca 18 m ut. När jag utökar avståndet till 35 meter ser vi stora fiskar som vita prickar ytterst på bilden. Jag riktar Livescope mot det hållet och ser då hur stora fiskar simmar ut och in i konen långt ur 20-30 meter från båten.

Det hugger stora abborrar för oss båda i vart enda kast. För att klara att härbärgera fiskarna som senare ska fotograferas och släppas till baka låter jag dem vara kvar i håven som ligger i vattnet.

Vi får igång ett abborrfiske som jag aldrig varit i närheten av tidigare och den ena stora fisken efter den andra kommer in och hamnar i håven. Det blir lite trixigt att håva en stor abborre när det redan ligger 6 stora fiskar i håven, men det går får jag lära mig nu.

Här en snabb bild ner i håven och det börjar bli trångt för fisken. De två största väger senare över kilot. Fisket fortsätter i 20 minuter och vi har fisk i vart enda kast. Alla är inte stora men nästan alla är över halvkilot.

Här är en som tog sig ända upp till 1,1 kilo tagen på ett Berkley Powerblade som ni ser.

Mitt i nappruchen fick jag en bild på några stora fiskar som föl för ett ljusare powerblade. Det är bra att ligga nära varandra så man kan prata om vad det nappar på. När vi kastade ut en jigg i stimmet blev det inte ett enda hugg, men powerbladen tog de fortsatt. Vi fortsatte det enastående fisket i 20 minuter innan det dog ut och fisken försvann.

Här syns det tydligt vilket drag som fingerade best, Berkleys Powerblade.

Här är det en abborre på 8 hg som spottat ut en massa löjor där jag valt två som var hela och symboliserar storleken på fisken.

Jag fick vara med om ett drömfiske på abborre, helt otroligt tycker jag. Skitfiske på er alla.

Lämna ett svar