Du visar för närvarande Abborrarna är tröga idag.

Abborrarna är tröga idag.

Sydlig vind och mulet med en tät dimma ute på sjön på morgonen satte stopp för mitt fiske. Jag väntar istället till 10 på förmiddagen när dimman lättar innan jag ger mig ut för en stunds abborrfiske.

Dimman har lättat och jag börjar mitt fiske med att en gädda som kastar sig över min jigg direkt. Men jag har tur och får fisken i håven och kan kroka loss den för en snabb retur och jag fick behålla mitt bete.

Jag åker bort och pratar lite med min kompis Klas Hagert som just nu brottas med en fin gös som inte vill ligga still i håven. När jag frågar honom hur fisket varit på morgonen så säger han att gösarna är pigga och en del vill äta om man tar det lugnt.

Gösen är av bra storlek så den får spegla den stjärna på gösfiske som Klas är. Det finns dagar då Klas inte får någon gös men det väldigt sällsynt att han missar. Han håller ställningarna som Tolkens okrönte göskung.

Jag försöker att fiska gös men de tre första fiskarna som tar min jigg är alla krokodiler så jag slutar att mata vargarna med mina jiggar. Jag avslutar istället vertikalfisket och kör bort till det stora grundområdet där abborrarna borde finnas.

Jag lägger mig lite vid sidan av grundet och kastar upp mot det som borde vara rätt plats för abborrarna idag. På bilden kan du se att det är ett stort stim med småfisk under båten och jag har toppen på grundet 10 meter framför båten. Det hugger abborrar lite då och då. Jag provar med jiggar och vibrationsbeten och det nappar på båda.

Här är några beten som fungerar bra med en liten fördel för den översta gröna jiggen som är en Mc Perch från Svart Zonker den är ett litet strå bättre än de andra idag. Det översta betet är en Berkley Power Blade som efter några elaka gäddors behandling börjat tappa färgen. Jag har använt det här draget under alla abborrturer jag gjort det senaste, så jag gissar att det fångat 100 tals abborrar varav 3 varit över kilot. Samt att jag fått tillbaka det efter att det suttit fast i munnen på minst 10 gäddor. Inte undra på att det är slitet men fiskar fortfarande väldigt bra. Nu ska det pensioneras tänkte jag.

Det är mest mindre abborre som huserar på grundkanterna idag och det är svårt att hitta de stora. Jag kör runt och letar men ser väldigt få stora fiskar. De jag ser är dessutom väldigt tröga och vägrar hugga mina jiggar. Några lite större blir det som förgyller fisket en stund. Men man får vara glad när vädret nu klarnat upp en stund och solen till och med tittar fram. Vinden som blåser till ibland är däremot riktigt iskall.

Jag pratar lite med några gubbar som är ute och fiskar abborre . De har som ni ser en del fisk i spannen och efter en lång dag på sjön ligger funderingarna även hos dem att avsluta och åka hem. Lasse på Tappen som han kallas som kör båten fiskar uteslutande med en stor bergmanpilk och öga på kroken. Hans kompis i fören kör mestadels med Nedrigg och båda får fisk . Så är det med lång erfarenhet som gamla gubbar har det fungerar.

Jag anammar deras ide när vädret slår om och det blir kallt och mulet , då ger jag upp och åker hem i stället.

Skitfiske.

Lämna ett svar