Du visar för närvarande Ekolodeskurs i Ljusdal både teori och praktik på sjön. Fick även med mig en grymt bra jigg hem som jag provade i dag. Den kom från  J Jonsson.

Ekolodeskurs i Ljusdal både teori och praktik på sjön. Fick även med mig en grymt bra jigg hem som jag provade i dag. Den kom från J Jonsson.

https://instagram.com/jonssonsjigg

Jag var uppe i Ljusdal och hade en ekolodskurs med ett riktigt trevligt gäng. Det var en vanlig ekolodskurs under 12 timmar, samt en praktisk del ute på sjön där vi provade olika funktioner på ekoloden. När jag sedan kom hem hade jag fått med mig några jiggar från en av grabbarna som gjorde sina egna jiggar och den provade jag på abborren i dag. Jag hade fiskat med fler olika jiggar före jag satte på en Jigg från Jonsson. Det visade sig vara en riktig turjigg, för det blev abborre i första kastet och sedan hade de fått förtroende för den jiggen och det bara fortsatte.

Jag tar bilden på den första abborren som tag när de ratat allt annat. Jiggen i munnen och den svagt lila färgen var tydligen vad abborrarna ville ha den här dagen. Jag tyckte jiggen var så bra att jag tar med den här -. https://instagram.com/jonssonsjigg

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Finstagram.com%2Fjonssonsjigg%3Ffbclid%3DIwAR2TqZSD1_AhOTiZxGzEpkiIWJxBqJa5J0gQ3MFD0iFsv6Ajhu4eVBPcUC8&h=AT3KFS_WQSvlfXTsbk1FxI9YQ7AwNLWZAJ8m8wJnibZG3XheKdu2otqWW8NAAocJBEAhP5sztqg0_fHlN2BvSkGyWz2AjwW7Rffz4TGZNSLvaZ9Y5HaQtZPdzAUZlnG97w&tn=R]-R&c[0]=AT2WrpNJpRIOKc3si9z6BFHhqaWQg-yVMcgI8TxNxr1M9PRWvJqTJgKD6kR-DPjd1Q-z5rUJ9R6aYawdBdXy1PwVTkICPKsA9tR5owozNtN19Pn2CNmUXy_zVWn4B40munrtBzEXutMMw6blxz6D5lyp5iLbUQ

Den nedre jiggen var den jag provade först och som fick abborrarna att vakna. Den var av så mjukt gummi att den slingrar sig fram i vattnet, vilket fisken gillade. Jag han även att få 3 lagom gösar innan en krokodil tog den från mig. Som tur så fick jag tre så jag kan fortsätta fiska med dem.

Det är en snabb ringlande rörelse som skakar hela jiggskallen men som tydligen lockar fisken att hugga.

EN del av gänget som var med på ekolodskursen i Ljusdal. Vi hade tre olika ekolod ombord så det var mycket att ställa in om man ville ha en bra bild. Att få åka och visa hur det fungerar i praktiken är riktigt bra.

Jag vill bara passa på att tacka för allt och hur trevligt det vara att ha med det här gänget på ekolodskurs. Tack Ljusdals gänget!

Har du lust att bli bättre utbildad på ekoloden som finns på marknaden idag är det bara att höra av sig till mig.

bosse@ekolodsboken.se

Lämna ett svar