Du visar för närvarande Kolla trädet med olika ekolod.

Kolla trädet med olika ekolod.

Jag var ute och åkte i en sjö där det ligger ett stort träd i vattnet. För att visa hur ekoloden presenterar sina bilder åkte jag över med både downscan , sidescan och Livescope. Samt en videosnutt i slutet.

Här har jag åkt över trädet med Garmins GT 56 givare i Clervy eller Downscan. Man kan tydligt se alla grenar och det är inte svårt att se hur även de fristående fiskarna över trädet syns tydligt. Det ligger med en lång och tjock nästan grenfri stam uppåt mot kronan som sedan breder ut sig. Att bilden blir som ett foto är ju snyggt.

I från en annan riktning ser trädet lite annorlunda ut men man kan fortfarande se att det är fisk runt grenarna.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 3994215821_01NOV21_1136_00-1024x640.png

Det är inte med samma exakthet som man kan urskilja trädet på ett vanligt ekolod. Att man inte har någon nytta av downscan som många säger är för mig ett underligt påstående. Eller hur.

På en sidescan bild med en GT 54 givare ser det nästan lika dant ut bara lite mindre i storlek.

Här är det samma träd igen men nu med en Livescope som ger oss en nästan exakt noggrannhet. Att det ställt sig ännu fler fiskar över trädet nu lite senare på kvällen är enkelt att se.

Om du vill se hur Livescope fungerar när man roterar den runt över trädet och tillbaks kommer det här. Jag börjar med att jag ligger nästan rakt över trädet och så vrider jag givaren så den riktas nästan 90 grader tvärskepps båten. Jag kommer inte riktigt undan trädet då jag ligger lite för nära för att inte se det när jag riktar strålen åt annat håll. Sedan går jag tillbaks till full fokus på trädet och då blir det enkelt att se all fisken igen. Det blir några vita långa suddiga streck nästan lodrätt det är störningar i Livescope men med lite för mycket kraft eller känslighet blir det så, så det får ni tänka bort. Titta och njut.

Nu har du koll på hur de olika ekoloden visar bilderna. Mer kommer framöver.

mvh Bo

Lämna ett svar