Du visar för närvarande Båtpremier 2022 02 11

Båtpremier 2022 02 11

Jag åker på chans ner till en sjö i Halland för att om isen är borta sjösätta båten och få en liten stund på vattnet. Idag skiner solen från en blå himmel vilket vi inte varit vana vid den senaste tiden.

På resan ner från Borås som är 5 mil går temperaturen från -1 grad upp till +4 i solen när jag kommer fram. Det är sådana dagar som man ska passa in för fiske. Att fiska abborre från båt i februari kräver stort tålamod och gott om tid. Något som jag knappast har idag då det var så fruset hemma idag att jag fick vänta till efter 10.00 innan jag kunde lämna parkeringen. Blankis överallt efter regn och hagel i går kväll gör vägarna svårbemästrade även med dubbdäck. Nu är det snart middagstid och betydligt trevligare ute.

Att sjösätta går bra och ingen is finns i sikte. Dags att kana ut på sjön och se om någon abborre eller gös är på gång i dag.

Ett gäng mindre abborrar är på jakt och har man bara små beten hugger det dåligt men , när jag tog på ett liten gösjigg på 12 cm var det fler som villa vara med . .

Första turen med båten efter 3 månader är alltid en prövning. När jag kom till sjön och skulle starta stora bensinmotorn blev det bara ett par morrande sedan var batteriet tomt, trotts att det stått på laddning under flera dagar. Så det blir att byta det. Håven är uppe och nu ska jag försöka mig på en gös.

Efter en stunds fiske på några olika gösar är det en som är tuff nog att attackera jiggen och det gör den med full kraft som ni ser. Den gösen vann den matchen lätt kan jag säga.

Efter den förlusten ser jag ett par fina abborrar som syns väl på Live Scope och då är det dags att utmana dem på duell. Byte till andra haspelspöt så jag kan kasta några meter ut där de står. Tyvärr fick jag inte ut min bild ur mitt SD kort så jag kan inte visa hur det såg ut.

Förbereder mig med en brun 12 cm jigg som abborrarna jagat här tidigare. Men de är väldigt tröga.

En fin abborre på lodet. Vattentemp 1,4 grader. När de kommer 2 st är de intresserade men hugger inte ändå. Krävs nog lite mer värme för att de som simmar i sjön ska bli på gång.

När klockan var 16,15 var det slut på sol och då plötsligt började jag frysa om händerna, så jag avslutade och åkte hemåt. Inne i viken vid rampen hade isen redan börjat lägga sig . Underligt. på bara en halvtimma blev det is.

Ja , första resan avklarad och nu väntar fler i sommar, när det blir sommar menar jag.

Snart är det båtväder igen.

Lämna ett svar