Du visar för närvarande Abborre 45 +46+46cm jigg och chatterbait

Abborre 45 +46+46cm jigg och chatterbait

Att komma ner mellan träden i den ganska branta backen med båten är spännande.

Att ta sig ner till den lilla vackra sjön är ett äventyr var gång. Det är lite trångt och allt som sitter utanför bilen eller båten tar i träden vid vägen . Mittsträngen med gräs talar om att det är en privat väg som få kör på. Lyckligtvis får vi vara här.

En glipa mellan träden skvallrar om att den vackrasjön är nära. Nu kommer vi och ska se om några vuxna abborrar är hungriga idag.

Äntligen är vi på väg ut i sjön och förhoppningsvis de stora abborrarna . All lövskog som står intill sjön gör att det är vackert hela sommaren.

På Livescope syns de stora abborrarna tydligt och det gör att man blir nervös mest hela tiden. Ska vi klara att lura några av sjöns randiga krigare eller ska de lura oss. På bilden kan man se att ett helt glest stim med abborrar över kilot drar fram och terroriserar allt i sin väg. Jag kastar och drar min jigg rakt genom stimmet utan att det blir någon större uppståndelse. Daniel kastar ett vibrationsbete och får samma reaktion. Så försvinner stimmet och vi får börja om. Men jag hittar dem 20 meter från båten jagandes i ett litet löjstim. Nu når jag ut till dem med en helblank gösjigg som liknar en löja och då faller det en av stimmets livliga krabater i smaken. Sekunderna senare tar Daniel en lite större som surrar runt båten som en fluga.

Första abborren som äntligen hugger är en mindre fisk lite under kilot. Men det är nästan bara större som är i stimmet så nästa kommer att vara ännu mer stridslysten.

Jiggen avsedd för gös fungerar väldigt bra till större abborre.

Det vanliga ekolodet är bra men livescope och Panoptix är ju så mycket mer värda just nu. När jag söker runt båten med Livescope ser jag stora stim av löja som ständigt blir störda av stora abborrar.

Nu hugger det ibland en och annan stor abborre. Den första på 44 hamnar i håven och bara minuten senare hamnar det en ny där och så blir det plötsligt några kompisar som simmar runt i nätet. Jag som sällan fått några stora abborrar undrar om det verkligen är sant att vi får så stora abborrar igen. Daniel som är en bra abborrfiskare är mer van tycker det är ok. För mig är det en dröm att fiska dessa stora randiga tigrar.

Att se +45 cm abborrar i håven är mäktigt. Det blir några till innan vi släpper dem åter ut i sjön.

Berkley chaetterbait

Daniel får en direkt träff på en av stimmets tuffa grabbar och får sig en riktigt rolig resa in till båten från den abborren. Nu är vi uppe på 46 cm naturligtvis taget av abborrkungen. EN grym fisk som tänder nya idéer nu provar vi nya beten som vi inte testat ännu. Chatterbait åker på igen och nu så vill de ha just det , luriga fiskar de där abborrarna.

Att säga att abborrarna är som terrorister är väl synligt här, när de jagar in i stimmen som det ser ut bara för nöjes skull. När man drar betet rakt mellan fiskarna och de inte ens tittar åt det undrar man vad som är fel. Kastet efteråt vevar jag så fort jag kan med mitt chatterbait och då plötsligt är det en som vill jaga det lite . Vi ser dem men de är väldigt svåra att överlista.

VI kastar och kastar men fiskarna ratar våra beten, men när vi tar till våra löjlika beten igen så kan de tänka sig att ta en liten munsbit i alla fall . Detta blir dagens sista fisk en vúxen abborre som når 46 cm. Vi är väldigt lyckligt lottade som får fiska så här efter stora abborrar.

Att vi vet att de är där och ser dem jaga in i stimmen gör det så spännande för i framtiden kommer vi att hítta var den riktigt stora fisken står och då ska den väga över 2.

Tack för denna gång från den vackra sjön och de stora abborrarna. Men vi är snart tillbaka och utmanar dem igen. Då ska ni få se på grejer. Tills dess, ha det bra alla.

Lämna ett svar