Du visar för närvarande Med Joakim på gös och abborrfiske

Med Joakim på gös och abborrfiske

Tidig morgon och en förhoppning om att fisket ska vända i sjöarna och fisken ska börja äta igen. Den senaste månaden har varit helt hopplös och det har varit svårt att få fisken att hugga. Jag har både kört med hårda och mjuka beten samt metat med småfisk utan att få till ett bra fiske efter abborre. Vi åker idag med Joakims Linder 400 som är utrustad med det som behövs för att göra ett bra fiske, hoppas vi.

Naturrampen är ok för en liten båt undrar hur den fungerar med min Camping, det får jag prova i framtiden.

Under morgonen är det otroligt mycket aktivitet i vattnet och vi ser stora stim med abborre och mängder av gösar som simmar i mellanvattnet. Vi fiskar på flera men de är som vanligt väldigt svåra att lura till hugg.

I det här området var det massor av aktivitet när vi började fiska men nu någon timma in på morgonen är det helt tomt på ekolodet. När vi börjar köra runt i vida cirklar för att leta upp var fisken samlats är det bara några enstaka fiska som syns. För bara en stund sedan var det hur mycket aktivitet som helst. Vi skulle alltså varit här betydligt tidigare än 06.00.
Vi åker runt och tittar med hjälp av plotter och ekolod men fisken är svårfunnen.

Många beten provar vi men inget av dem är bra. Vi parkerar rakt över fisken och ibland på kastavstånd från de vi ser. Men det är trögt.

Utanför en ö hittar vi några gösar som åtminstone jagar efter våra beten en stund. Några tar men det är få som verkligen vill äta.

En av gösarna tar en liten abborrjigg jag ser den på Livescopebilden och kan dra jiggen rakt framför den och då faller ett litet ögonblick av hunger in och den tar. Det blir ett par gösar som vill ta till slut, men de är så tröga.

Vid middags tid tar vi tvärt av och går i land och kokar lite korv , gasolköket är en bra sak när man är hungrig.

Ut på sjön igen och nu ska vi leta abborrar för någonstans bord ju dessa randiga riddare finnas.

Utanför en stor vass på 3-5 m djup ankrar vi för här ser vi att den hårda stenbotten övergår i slätare sand och lerbotten.

Nu hittar vi de små abborrarna och det nappar lite lagom även om fiskarna är små. Vi sprider kasten runt båten då det står abborre 15-20 meter ut från båten. Jag kör med jigg medans Joakim som sitter med spöt i handen på bilden använder droppschott. Vilket som är bäst vet jag inte för det nappar för oss båda ganska bra under en stund.

Abborrar i den här storleken hugger ganska bra en stund och vi njuter i solen av det trevliga fisket. Min Mc Perch -jigg i ljusgrönt föll dem i smaken. Till slut blev det en ganska bra dag med både Gädda, gös och abborrfiske , en trevlig tur och nu kanske fisket kan lossna lite. Om fisket ´bara blir det minsta bättre framöver är det välkommet. Nu väntar jag redan på nästa fisketur.

Skitfiske.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Peter Rose

    Såg ut som en härlig dag på sjön 👌

Lämna ett svar