Du visar för närvarande Premier göstur för 2024

Premier göstur för 2024

Äntligen var det slut på isen trodde jag men där hade jag fel.

Isen har släppt vid rampen, härligt. När jag sjösatt båten kom problemen med isen som var tjock. Du kan se att iskanten går strax utanför båten på bilden. Det var inte tillräckligt brett för att jag skulle komma mellan båten och iskanten med öppet vatten. Så jag tänkte att jag kanske kunde kör på lite med båten så skulle ju isen falla isär. Där hade jag fel, kan jag lova. Jag körde med sakta fart lite mot iskanten och till min förvåning så åkte båten rakt upp på isen utan att den gick sönder. Så gled jag tillbaka ut i vattnet igen och så la jag båten intill iskanten och då var isen så tjock att jag kunde sätta foten på den och stå där. Så det blev att hacka lite och köra sönder resten med båten för att komma förbi den stora båten. Väl ute på andra sidan var det dags för 70 meter isbrytning där jag trodde det var tunnast is. Det väsnades enormt i båten och jag tog mig fram till slut men det var en hård kamp.

Ni får en bild när jag körde tillbaka efter fisket redan nu så ni ser att det var rejält med is att bryta. När jag väl var ute ur isen gälde det att köra ut till fisketällena sakta och med full uppsikt. Ute på sjön drev det omkring isflak stora som handbollsplaner och dessa vill man inte köra på för då blir det skrot av båten.

Nu var det dags att leta upp gösarna som ska finnas i den här delen av sjön. Du kan se att en liten gös visar sig på den övre skärmen och Live Scope, som en ljus prick nere på 11 meters djup bara 8 meter från givaren. Jag ser ganska många sådana gösar som brukar var fiskar mellan 1,5 – 3 kilo. Just den här ville inte vara med utan avstod helt enkelt att äta den här dagen. En liten stund senare får jag ett lika dant eko och den var lite mer sugen på mat. Den tog med en svag sugning jiggen i ett enda huj , så var den första fighten igång för året.

En första fisk som blir en perfekt matgös. Härligt med fisk som man kan äta och som smakar gott. Den gröna Sick VIben på 12 cm lade grunden för dagens fiske direkt.

På Perspektive mode ser man hur lite större gösar syns långt upp på skärmen som röda ikoner. Några av dem lyckades jag få in så nära att jag kunde kasta ut en jigg och spinna in över dem. De flesta var enormt svårarbetade och ville inte äta. Men några lyckades jag lura så det blir nog fler turer i framtiden.

Jag roade mig med att variera storlek och färg på jiggarna, och skulle de ta ville de ha en större jigg. Dessa är uppifrån 15cm i mitten 12 cm och underst 9 cm. Två fiskar var på min 9 cm Sick Vibe men båda lyckades smita från ett båtbesök.

Den gröna var lite bättre än de andra och mötte fler gösar som villa ha med den hem.

Att vara så fiskesugen som det blivit nu är bra för då vet man att det blir fler turer snart. De närmaste dagarna säger SMHI att det ska blåsa upp till 15 m/s så nu stannar jag iland några dagar. Men sen.

Lämna ett svar