Du visar för närvarande Gösen har äntligen vaknat ur vinterdvalan. Sick Vibe gav som vanligt bra utdelning.

Gösen har äntligen vaknat ur vinterdvalan. Sick Vibe gav som vanligt bra utdelning.

EN svinkall dag där det blåste mellan 3 och upp till 10 m/s, vilket gjorde fisket väldigt svårt. Jag började min vana trogen lite på västsidan av sjön för att om möjligt få lite lä. Men den ihärdiga vinden från syd svepte längs hela sjön så att få något lä var svårt eller helt omöjligt stundtals. Ibland svängde vinden in mot ost och då var man genast utan lä på västsidan. Det tog flera timmar innan jag lyckades att få kroka första gösen. Det berodde på att jag inte kunde ligga och fiska med någon ordning där det blåste som värst och just där är gösarna just nu.

Jag såg gösarna och de var framme och tittade på jiggen men de ville inte ta. Jag provade med små och stora röda och gröna mm , men det hjälpte inte. De var fortfarande lika svårtrugade. Fram på eftermiddagen när solen kom fram och värmde skönt på mig. Var det tydligen lika dant för gösarna för då plötsligt var de på gång. Fisken du ser på LiveScope-bilden var plötsligt intresserad och så högg den utan att jag var med , naturligtvis. Men jag hade vaknat och en stund senare hitta de jag en annan gös som stod betydligt högre i vattnet på knappt 5 meters djup. Jag lade båten 15 meter ifrån och kastade i den hårda blåsten. Det behövdes tre kast innan jag träffade rätt så jiggen hamnade där den skulle. Det var väldigt svårkastat nu när det stormade så. Men tredje kastet kom rätt vilket gav en attack från den första gösen för dagen.

Sedan hittade jag några till som var intresserade och när jag var färdig för dagen vid 15 tiden hade jag lyckats få 5 stycken. Den som var bäst var en 84 a och den tog på en helvit SIck Vibe. Den jiggen satt helt inne i munnen och gösen vägrade öppna munnen under fotograferingen . Jag fick efter det bända upp munnen då föll jiggen ut av egen kraft. Men det var en bestämd gös som verkligen ville ha jiggen till lunch. Nu simmar den vidare för att kunna göra nya små gösar till framtiden.

Den vita Sick Vibe 15 cm som lurade de två största gösarna idag. Ibland är det bara krångligt hur man än gör. De mindre gösarna föredrog 10-12 cm jiggar fast de var nästan 80 cm långa. Underligt när de specialiserar sig på små beten fast de själva är så stora.

Lämna ett svar