Du visar för närvarande Stig nyper en 86a , pressen är på mig nu!

Stig nyper en 86a , pressen är på mig nu!

Den här dagen startar vi fisket vid 09.00 och ser efter en stund några fina gösar som står ganska högt i vattnet på bara 8 meters djup. Annars står de flesta gösarna som vi ser betydligt djupare på 10-15 meter. De kan vi inte fiska efter då de inte skulle klara tryckförändringen. Stig startar med att kasta på de som står högt med våra spinnbeten men blir helt utan framgång. Då stig inte varit med på en månad på grund av älgjakt och annat får han därför sköta fisket de första timmarna. Han kastar gång efter gång på olika gösar men alla avböjde ett besök i båten. VI fiskar säkert på 10 olika gösar som alla bara simmar efter och tittar på betet. Vi flyttar en liten bit till det stående trädet, men även där är det dåligt med fisk idag. Underligt där brukar man kunna se flera stora gösar, ja det kommer blir en trög dag idag.

När vi fiskar runt trädet brukar det finnas fina gösar som står tätt intill stammen, men lämnar trädet för att jaga betet vi fiskar med . Men idag är det ingen fisk där heller.

Vi åker upp på den grundare delen och gör en titt.

VI kör runt i tre timmar och kastar på många gösar utan att få en enda att ta riktigt på våra beten. Vid flera tillfällen ser vi tre eller fyra gösar samtidigt på ekolodet, då tänker man att nu ska de väl hetsa varandra så de tar men inte då. Trotts att vi gör allt som står i vårt makt får vi dem inte att hugga. Vi byter beten i olika färger och olika storlekar men inget hjälper. Våra beten förblir otuggade av fisken , ja förutom någon gädda som tränger sig på.

Då tar vi rast och vila kör in nära land i skydd från den lite vassa vinden. Äntligen är det dags att steka korv i bröd som smakar underbart i det lite ruskiga vädret med regn från och till som vi har idag.

Idag är han både göskastare och korvstekare som syns på bilden. Nu har vi paus, men efter den ska gösarna få se på annat. Vi har legat och fiskat på 18-25 meters djup en stund men gösarna är så sura där. Jag kör ifrån det djupaste området och går in på lite grundare vatten igen. Kanske kan det vara några som är hungriga där.

När jag når grundkanten och får endast 16 meters djup ser jag en stor gös på ekolodet. Den är 22 meter bort men bara 4 meter under ytan. Stig greppa spöt och siktar in sig. Jag väljer den rosa Sick Virb-en som är 12 cm säger han, den kan de omöjligt motstå. Vi får väl se, ingen annan gös har ju nappat idag. Första kastet sitter där det ska och betet kommer som det gjort varenda gång den här dagen in mot gösen sakta och försiktigt. Alla andra har avböjt vår inbjudan idag ,men inte den här. Den gör en snabb vändning och så är det bom stopp i rullen. Spöt böjer sig i en sån där underbar u-sväng som det gör när linan är hårt sträckt. Vilket hugg! Kolla linan, den går ut från rullen trotts den hårda slirbromsen. Den här fisken är riktigt tuff och pigg. Den tog gott säger Stig. Den är inte det minsta intresserad av att vara med på bild och far runt under båten några gånger innan den till slut hamnar i håven.

En nöjd Stig håller en 86a i famnen som bevis på att det inte bara är skit bakom spöt idag som vi tidigare trott.

Ibland kan man säga att en fisk som denna kommer som en belöning för vårt hårda slit efter en morgon med helt bedrövligt dåligt fiske. När vi är klara med vägning och fotografering åker den snabbt i sjön.

Här är några olika jiggar som vi provat idag.

Fisket kan börja igen efter fotopausen.

Jag kör runt och letar lite och en stund senare ser jag ännu en fin gös på ekolodet och nu är det min tur att göra ett kast. Mitt första kast blir knappt i samma sjö som fisken är känns det som, bara att snabbt veva upp och kompensera bättre för sidvinden. Andra kastet sitter bättre och så kan jag spinna in min silverflake prydda jigg mot gösen.

Ni ser gösen där den syns på bara 18 meters avstånd från båten och knappt 7 meter ner, så den var ju ganska lätt att prick-kasta på. Ja om man bortser från mitt första kast som inta gladde någon. Det blir ett överraskande mottagande från fisken som fullkomligt kastar sig över betet. Det blir så där härligt bom stopp igen, underbart. Samma sak händer igen , linan slits ut från rullen och fisken är inte det minsta tillmötesgående. Det här fisket är så roligt , efter många timmars tröstlöst kastande så lossnar det plötsligt. Jag tar det lite lugnt så Stig hinner få ut håven som snart omsluter min stiliga motståndare.

Dagens andra gös på 86 cm får jag hålla upp. Den silvriga Sick Viben sitter i munnen då kan man inte ta miste på vad de vill ha just nu. Detta är andra gösen på 10 minuter. Vad har vi hållit på med i fyra timmar under hela morgonen. Det här var ju bus enkelt.

Stigs känsla efter andra fina gösen säger allt. Jag tror han fiskat på 25 gösar under förmiddagen utan att få en enda att hugga. Nu är det redan glömt som tur är.

En liten stund senare får jag tag i spöt när jag ser en fin gös på Livescope igen, och drar iväg ett helt misslyckat kast som av någon anledning blir helt perfekt. Då gösen som jag ska fiska på simmar åt just det hållet som betet drogs iväg i den starka sidvinden. Jag ser hur betet sakta faller ner mot den simmande gösen och så attackerar den som en kobra. Det blir bom stopp i rullen och spöt böjer sig tufft. Några härliga tung-gung skvallrar om en stor gös. Sedan lättar trycket och fisken är borta. Himla otur. Efter detta provar vi lite olika ställen men ingen mer fisk vill ha våra beten på två timmar . Då är vi nöjda och avslutar vår dag.

Snart är vi på sjön igen tills dess skitfiske.

Lämna ett svar