Du visar för närvarande Spinnfiska gös med Livescope är Peters nya last. Nu hugger gösarna vilt och han gapar ikapp med dem.

Spinnfiska gös med Livescope är Peters nya last. Nu hugger gösarna vilt och han gapar ikapp med dem.

På väg ut på förmiddagen klockan 10.00 för att se om några gösar vill ta våra beten idag. De senaste dagarna har det varit nordlig vind och gösarna har helt stänkt av matintaget. Idag är det sydligt och solen kommer att titta fram. Tempen är -3 just nu , så om fisket är något segt nu är det förståeligt. Med lite dimslöjor över vattnet ser det vackert ut men är svinkallt.

Peter Rose’ som är med idag igen, ler ikapp med den tidiga morgonsolen. Han inspekterar vilka beten jag satt fast på de olika spön vi ska använda idag. Snabbt konstaterar han att den lilla gröna favoriten sitter där den ska samt en lika stor rosa finns där också.

Jag stannar min vana trogen en bit från stocken för att se om där är några gösar pelagiskt. När jag ställt in Panoptix och Livescope som de borde fungera efter dagens förutsättningar, greppar jag ett spö för att kolla om inställningarna blivit rätt. I går var jag ute en stund för att prova i vass Nordlig vind och det var ett strafft. Snålkall vind och nästan inga gösar som ville äta. Frågan är om det är lika dant idag. Jag gör ett provkast mot en gös som står bara 3 meter under ytan.

Betet hamnar helt rätt 4 meter bakom gösen som du ser på bilden 24 meter ut från båten. Jag ser betet närma sig fisken och blir det som igår flyttar sig bara gösen och skiter i allt. De var så tråkiga att man ville åka hem och dra något gammalt över sig. Men idag kan det vara annorlunda , jag hinner bara veva 3 meter innan det blir tvärstopp i rullen. Den högg i första kastet efter 7-8 sekunder. Härligt och helt oväntat.

Det är en underbar känsla att få träffa rätt när man spinner in betet och det blir så där härligt bom stopp i rullen. Lite trassel blir det då jag ännu inte plockat fram håven men det fixar Peter så bra. Den tog på mitt favoritbete Berkley Sick Vibe denna gång i grönt med röd paddel. Ett superbete för gösarna just nu. När de når + 80 cm är det fina fiskar som hugger. När vi fortfarande ligger ankar på samma ställe ser jag en ny gös som står 20 meter från båten. Jag räcker spöt till Peter och säger nu är det din tur. Och det var det!

Det blir exakt samma sak för honom då kastet är bra och hamnar där fisken står still pelagiskt. Jiggen får sjunka 5 meter ner till fisken och sedan vevar han igång och efter 3 meter hugger gösen med en smäll. Det är inte sant 2 gösar direkt på start sänt händer ju aldrig. Vi får in gösen till håven tar en bild och så får den bada igen. Vi tror knappt det är sant hur bra den här morgonen börjat. Om nu sanningen ska fram så tar faktiskt Peter en gös till på sitt fjärde kast som är en kopia av den första.

Det går en stund och vi får ta en morgonfika och pratar lite när båten ligger still för ankar. Då ser vi hur två gösar kommer in på Livescope och då klarar inte Peter att sitta still, utan reser sig greppar spöt och kastar. Han försöker på den översta som bara står någon meter under ytan men den är inte på humör och vänder bort. Då låter han jiggen sakta falla ner till den andra fisken på bilden som står på 6 meters djup. Den är hungrig och vänder runt på en femöring och tar betet utan tvekan. Det blir en liten kamp då det är en helt ok gös.

Den gösen vill inte vara med på bild utan stannar några meter under båten. Den klarar inte stå emot så länge utan kommer snart upp och hamnar i håven.

När den ligger i vattnet i sollljuset är den så vacker. Det blir ett par snabba foton innan den får hoppa tillbaka i vattnet igen.

Om de gillar min Sick Vibe i grönt, ja utan att tveka. Att hitta ett bete som de verkligen gillar är en fröjd. Då kan man experimentera med andra beten när man vill men gå tillbaka till det som fungerar om man inte är nöjd.

Att stoppa in händerna i munnen på en sådan här vampyr är förenligt med många hål i skinnet. Men nu får det vara nog med fiske nu blir det fika.

Det är oerhört bra att gömma sig bakom HT n när det blåser lite snålt ute. Att dessutom få gofika är ju som en dröm. Men allt har sitt slut.

Titta på ekolodet , den kan jag inte låta bli. När vi ligger för ankar och äter äpplepaj med vaniljsås kommer det plötsligt fram en fin gös på livescope och då tar Peter sin vana trogen spöt och kastar. Första kastet hamnar inte där fisken är så det blir att veva in fort och göra om och göra rätt. Det går bättre i det andra och gösen på bilden kunde inte låta bli att jaga ikapp och gapa över betet .

Ja Peter kunde inte heller låta bli att gapa som ni ser. Nu är det snart lite för bra säger jag då vi fått ganska många fina gösar idag. Men i samma ögonblick vrider jag runt min Livecope och ser ännu en gös bara 22 meter från båten. Nu är det min tur att göra ett kast och det går bättre än förväntat. En dartspelare hade sagt Bullseye, mitt bete landar 3 meter bakom fisken och sjunker 5 meter tills jag vevar igång och fisken ser betet och attackerar. Så snabbt kan det gå.

Den här damen kastar sig över min jigg. det har blivit många gösar på just den här gröna med röd paddel. För att inte det ska vara den röda paddeln som lockar gösarna provar jag med en annan ljusgrön som är 15 cm lång och den fungerar den också visar det sig.

När klockan närmar sig 4 tycker är det dags att avsluta . Vi är båda väldigt nöjda med alla gösar som varit uppe och gästat oss i båten.

Skitfiske Bo och Peter.

Lämna ett svar