Du visar för närvarande Freddy tränar Livescope under gösfiske.

Freddy tränar Livescope under gösfiske.

Vi tar en dag ute på sjön för att Freddy ska använda sin nya Livescope från Garmin. Det är ju inte bara att kasta sig ut och använda det som man tror. Då tar det många extra timmar att komma underfund med hur man får till det så man ser både gösar och abborrar samt att man kan göra det samtidigt som man fiskar.

Freddy på väg ner i båten för att starta upp allt och ge klartecken till deckhand Bo, så vi kan släppa förtöjningarna.

Det är redan klart enligt Freddy idag är detta segerjiggen. Ja den liknar en mört på pricken och det borde ju vara rätt i den här sjön.

Full fart ut på sjön Sandström båten går gott utan skvätt. Till vänster på bilden ser ni den långa stången som är till Livescopegivaren. När vi kommer fram sänks den ner i sjön och så kan man vrida den runt åt alla håll.

Så snart vi kommer ut hittar vi några fina ekon som är gösar i bra storlek de står både vid botten och långt upp i vattenlagren. Tyvärr är de ganska svåra att lura och tittar misstänksamt på jiggen innan de avfärdar den som oätlig. Detta händer gång på gång, riktigt griniga fiskar.

Första fisken som kastar sig över jiggen för Freddy är en liten krokodil som snabbt får resa hem igen. Sedan är det min tur att fånga en lika dan som får göra samma resa. När den högg och den var på väg upp trodde jag att det var en ok gös men där fick jag inget medhåll. Två krokodiler och ingen gös , nu får vi bättra oss.

Jag byter till en favoritjigg från ABU en Mc perch till abborrfisket.

Jag såg hundratals abborrar under dagen som de på ekolodsbilden. De var 10 meter från båten i stora stim men de ville inte ta jiggen eller vad vi än bjöd dem.

Jag kan tala om att den jiggen gick lottlös under dagen inte en enda abborre fick jag. Skamligt , över till gösfisket.

Här kan man även se en större gös som syns bara fem meter under ytan. Den är just nu tätt i hop med en kompis så ekot ser väldigt underlig ut. Jag fiska de på den och så hade vi en fisk som var värd namnet gös.

Vad väljer man till gösen om inte en ABU Mc Pray den brukar gå bra. Väldigt många gösar har tittat på min jigg i dag men en sista bön borde ändra på det.

Freddy med dagens bästa gös som vägde 5,6 kilo. Ibland behöver man lite medgång i fisket. Naturligtvis tagen på spinnfiske med hjälp av Livescope.

När vi avslutar dagen har det varit både skoj och en del fisk men framför allt har Freddy fått träna in sina kunskaper på Livescope så nu är han vass på de.

Tack Freddy för en trevlig dag på sjön, det blir aldrig tråkigt.

Lämna ett svar