Du visar för närvarande Spinnfiska gös så kul.

Spinnfiska gös så kul.

Jag åkte ut för att fiska abborre en stund men mitt under abborrfisket såg jag på Livescope att det stod en stor gös bara 18 meter från båten och jag kunde inte låta bli att rikta ett par kast mot den. Andra kastet träffade jag helt perfekt och jag såg betet hur det närmade sig gösen in från dess högersida. Jag lät det sjunka lite och så satte jag fart på det så att det kom strax över gösen när det passerade . Just då lät jag bli att röra betet utan att det började sväva några sekunder innan det började sjunka då startade jag att veva lite igen och samtidigt kom hugget.

Det blev fullständigt bom stopp inte en chans att veva. Mitt lätta 10-30 grams Bekley E-Motion spö gjorde allt för att kroka fisken och hålla den kvar på kroken. Ett helt underbart spö som förmedlar känslan från den stångandes fisken ända in i handtaget. Det blev en del tuffa svängar från gösen under och i sidan av båten men efter några minuters kamp var den redo för håven , trodde jag. Där hade jag fel och den gjorde en karusell ut från båten i blixtfart innan jag fick kontroll igen och kunde tvinga den in i håven. Gösen gör ett sista enormt krumbuktande strax utanför håven med huvudet över ytan och då lossnar betet, och från det hårt spända spöt kommer jiggen flygandes i luften som en raket. I samma ögonblick har jag just kört in håven under gösen och så hamnar den i håven ändå, på något konstigt sätt. Fisken är i håven och betet far omkring i luften. Ja så kan det gå.

Jag använde en ABU SvartZonker MC Prey 12 cm apterad med en 10 gram skalle. Krångligare än så behöver det inte vara. Skitfiske Bo

Lämna ett svar