Du visar för närvarande Trögt fiske igen

Trögt fiske igen

Sjösättningen klar.

Jag var i en liten Halländsk sjö igår och försökte fiska abborre och då menar jag försökte för jag fick inte en enda. Ibland tvivlar jag på det jag gör och det var så igår. Hela dagen provade jag olika tekniker men varken jiggfiske , dropshot eller ned-rig fick abborrarna att attackera mina beten. De bet lite ibaland så man kände att de var där men inte mer. Det var två båtar ute till på sjön och de hade samma resultat. Jag hade ett par gösar som attackerade men det var allt.

Lugnt på morgonen med lite minusgrader.

Jag styrde ut mot ett stort träd som ligger på botten där sjön är som smalast.

Sidescan på ett träd.
Nu på väg ut mot de stora abborrarna som aldrig högg.
Det stora trädet som ligger lite längre fram gav en häftig siluett på Livescope. Det stod en hel del fisk runt trädet och en riktigt stor gös tittade länge på min jigg, men beslutade sig för att vänta med middagen till en annan dag.

När jag kom ut på sjön och kört över några grundområden ser jag stor fisk på många ställen. När jag sedan startar fisket inser jag att det är en sådan dag då det ska bli trögt. Men det var inte en trög dag det var en ännu trögare dag.

Lite av de saker som jag började med. De nya Superior rullarna från ABU gillar jag skarpt. Tyvärr så hjälper det inte om det är skit bakom spöt som idag. Allt efter som jag fiskade bytte jag till olika utrustning och beten , men inget hjälpte.

Fin gös 6 meter framför båten.

Flera stora gösar stod högt upp i vattnet och var väldigt intresserade att simma fram till eller följa med mitt bete in till båten, men att ta jiggen var det svårare att besluta.

Kom igen nu sluta banta.

Här är det en gös som är framme och pratar lite med min jigg och den hade tydligen allvarliga saker att prata om. För plötsligt drog den som en avlöning ner till botten och vägrade komma upp igen.

Lite av den arsenal som fick simma igår och många fler så klart.

När kvällen kom och jag var less på de sura fiskarna, ja då åkte jag hemåt för att slicka såren och tänka ut en ny plan för nästa besök. Då träffa de jag en av de andra båtarna som sa att fiska så här tidigt i den här sjön, är inte bara svårt utan nästan omöjligt. De börjar inte fiska för än i maj då tempen gått upp från dagens 5 grader. Nu fattar jag det är inte bara mitt fel , jo det är det naturligtvis, men nu har jag nog en liten ursäkt i alla fall. Skitfiske …..

Lämna ett svar