Du visar för närvarande Gös igen.

Gös igen.

När vi börjar fiska på morgonen vid 07.30 är vädret helt fantastiskt med klar himmel och nästan ingen vind. Det fortsatte även så hela dagen så vi blev solbrända så det räcker och blir över. De bilderna vill ni inte se på skära grisar.

RUnt det stora trädet som jag brukar fiska runt fanns det inte en enda fisk det var helt tomt. Så vi gav oss iväg ut på sjön för att hitta de stora abborrarna som vi vill fånga.

Vi hittade dem runt en grund topp ute i sjön och de var flera stora som simmade runt våra beten men inte tog. Vi bytte till olika jiggar som var i alla regnbågens färger, olika storlekar samt fiskar maskar och kräftor men inget fick de stora fina abborrarna vi såg på ekolodet att hugga.

Vi körde istället runt i området för att om möjligt leta upp lite huggvillig abborre , men även det gick dåligt. Här har vi stannat vid en stor risvase som är utmarkerad med den lilla bojen på ytan. Här kan vi se på ekolodet hur det står många stora fina abborrar precis på botten som alla har det gemensamt att de inte vill äta. När jag söker med Livescope runt risvasen ser jag många abborrar men och så några riktigt stora gösar som står knappt 2 meter under ytan. När jag kastar ut min abborrjigg följer den en stora gösen tätt efter den ända in till båten. Bara två meter under ytan tycker vi oss skymma den i ytan en meter från båten. Vi skiter i fisket en stund och tar en korvklämma istället.

Göe ett nytt försök att få igång abborrarna men de tjurar hela tiden. Då lättar vi ankar och kör ut mot den större delen av sjön. När vi passerar över en liten ös med bara 7 meters djup på toppen ser jag flera stora abborrar på ekoloden. Vi stannar och jag gör et kort kast ut till de stora randiga 13 meter från båten. Men det slutar som vanligt utan hugg. Jag fortsätter då att leta efter de stora abborrarna i stimmet vi såg nyss. Det var bara 5-6 stycken så det var garanterat abborrar. Så ser jag dem igen på LS och de kommer emot oss. Stig hinner ner med sin jigg och får en av de stora abborrarna att vända om och hugga jiggen så det smäller i spöt. Några fantastiska rusningar och när fisken bara är några dm från håven släpper den. En riktigt fin abborre som garanterat hade passerat kilot. Det var surt. Jag åker runt för att leta upp det lilla stimmet igen, men jag hittar det inte igen. Tröttnar på de randiga i detta området och kör ut en bit på det stora grundet .

Här ute på bara 7 meters djup hittar vi två olika grupper med stora abborrar men de är omöjliga att få till hugg. Mitt under aborrfisket kommer det in en stor gös som stannar och tittar på våra jiggar. Den är nog hungrig säger jag till Stig håll still och se vad som händer. Men den är inte så lätt lurad som vi önskar och viker efter en kort stund av och försvinner. Den var fin säger jag säkert +6 kg. Vi fortsätter en stund till och så händer samma ska igen. EN fin gös kommer in mot båten och ser jiggen och attackerar med en smäll.

Nu blir det liv i luckan och på det lite lättare E – Motion 5-20 gram abborrspöt som stig använder blir det ju lite av en kaos några ögonblick. Jag får ta fram håven efter några fina rallyn under båten. Vi väger den inte utan tar en bild och släpper den sedan tillbaka i vattnet.

Ibland blir det bara fel om än väldigt roligt. Bara en liten stund senare får jag en attack från ännu en gös som visar sig vara helt svart. Det är den första jag sett så helt svart.

Mager troligtvis utlekt och blek nästan svart var den knappt värd att vara med på foto. Men kontrasten mellan de båda gösarna är ju enorm. Hur det gick med vårt abborrfiske vet jag inte då abborrarna uteblev.

Skitfiske på er .

Lämna ett svar