Du visar för närvarande Nytt PB på gös idag 92 cm på en Sick Vibe i grönt. Tre års väntan är över, Livescope var lösningen.

Nytt PB på gös idag 92 cm på en Sick Vibe i grönt. Tre års väntan är över, Livescope var lösningen.

Åker ut på sjön vid 8 tiden då solen tittar fram. Det ser ut att bli en bra dag med 8 plusgrader redan nu men kallt är det till en början. När jag sakta glider ut från bryggan är planen att åka en lång bit ut på sjön men den ide’n grusas direkt. Sikten den första timmen är lika med mjölpåse.

Jag försökte ta en bild som visar hur bra sikt det är just nu och det är inte ens 30 meter sikt. Jag ligger bara 60 meter från land men ser inte någon strand. Bäst att glida sakta ut åt det håll jag ska fiska. Utan plotter hade jag inte kört en meter. Jag vågar inte köra fortare än 5 knop ifall jag skulle möta någon eller att det skulle ligga något i vattnet då kan det bli bom stopp. Efter en styv timma lättast dimman och solen får fritt synfält. Äntligen kan fisket börja.

Idag ser jag ganska många fiskar men långt från alla är intresserade. De flesta gösar som jag hittar är fina fiskar men fullständigt ointresserade av jiggen. Gång på gång kasta jag min jigg bortanför fisken och drar jiggen så bra det bara går över gösen utan att den vill vara med. Efter ett par timmar byter jag område i sjön, där jag legat tills nu har ju varit omöjligt att locka gösarna till hugg. Temperaturen kan ju vara lite högre på andra sidan sjön så jag kör dit.

Efter bara en kort stunds letande ser jag fisken som är på bilden ovan. Lägger ut jiggen och fisken reagerar som de ska göra och första riktiga gösen tar med en smäll. Det mest fantastiska med den här sjön är att gösarna kämpar som förvuxna abborrar. Det går fullt i sidled och de skakar som en makrill i spöt det är helt galet.

Första vuxna gösen har hamnat i båten och mäter strax över 83 cm och är rund som en boll. Bara en liten bit från den på bilden ser jag nästa och den lyckas jag också lura till hugg. Nu blir det ännu tuffare för den är ännu större.

Härligt nu är det nära superzise bara någon cm kvar. . Det är sånt drag i den här fisken att jag blir helt överraskad den bara kör på som galen.

Nu kan man säga att allt enormt trögt fiske jag upplevt nu i vår har plötsligt fått en motsats idag. Den ena efter den andra stora gösen visar sig och flera av dem hamnar i håven efter en tuff fight. Här kom första +90cm , härligt. Min gröna Sick Vibe från Berkley är riktigt farlig idag. Jag provar andra beten och färger men de är inte lika bra. Den gröna är helt enkelt lite bättre.

Den här fisken ser jag från början 25 meter från båten och börjar att kasta på den. Den följer då efter jiggen i omgångar ända in till båten och momentet efter den här bilden togs vänder den bort från båten igen. När den simmat bort 21 meter gör jag ett sista kast och då tar den med en smäll. Det blir full fart i rullen som får ge ut lina, det händer inte ofta. Den tog snett bakom tvärskepps på båten. Men under fighten är den så tuff att den ett ögonblick är strax under elmotorn i fören. Det är rena hysterin på gösarna just nu.

Jag brukar inte ange vikter men gör ett undantag. Den var grymt stridslysten. Och förtjänar lite kredit för det.

En ABU Mc Pray i blått fungerar stundtals bra idag, när de ville ha mindre beten. Denna 87a bet så jiggen satt som i ett skruvstäd..

Ibland stämmer det riktigt bra och när jag ser en stor gös på livescope ekolodet som du se ovanför spelar jag in en sekvens. Den blev som det var tänkt. Fisken tar i mitt andra kast hårt och tufft.

Den är härligt när man kan rikta fiket efter just den fisk som man vill ha. Att den dessutom är större än förra gör det bara ännu trevligare.

Att få slå nytt PB är gott . 8,44 kg är i alla fall lite på väg mot tvåsiffrigt.

Nu passerar jag lätt 90+ igen. Undra vad denna sommaren ska bjuda på när det blir fiske igen.

Den här dagen gav mig lite drömvibbar då jag såg några fiskar som var betydligt större än de jag fick. De ska jag ta lite längre fram. Skitfiske Bo

Lämna ett svar