Du visar för närvarande Gös på Såkern

Gös på Såkern

Såkern är en skogssjö utanför Borås. Den är ganska stor och hårt reglerad så att det skulle bli ett bra fiske i sjön är otroligt. Ändå har vissa arter som abborre och gös klarat sig ganska bra.

på väg ut till fiskeområdet ser vi på botten hur det fullkomligt vimlar av stockar som ligger på botten. Det kan nog bli intressant att fiska här framöver då det ser ut som om fisken ska ha något att gömma sig runt.

Första stora ekot vi ser ute på djupt vatten är ganska rejält, men det är en fisk som står lite för djupt för oss om vi ska släppa tillbaks den. Vi fortsätter att leta och snart så ser jag på sidescan ännu ett fint eko som jag vänder upp mot. Jag ser den tidigt på min Livescope och styr in båten rakt över fisken på 7 meters djup.

Vårt första besök gav med lite lokal hjälp från Ludvig en trevlig gös. Vi hittade den med hjälp av ekoloden ute på djupt vatten. Den stod i kanten av den djupaste hålan i sjön nere på 7 meters djup.

Vi gick sedan in lite grundare för att försöka leta upp några stora abborrar. Vi hittade dem men de ville inte bry ssig om våra beten vad vi än provade. Här står de rakt under båten och vi hade tid att gå igenom betesboxen men utan resultat. Men det blir fler chanser framöver, då tar vi dem.

Skitfiske.

Lämna ett svar