Du visar för närvarande Freddy i båten ger alltid gös. Då han är en grym kock hamnar alltid några i stekpannan.

Freddy i båten ger alltid gös. Då han är en grym kock hamnar alltid några i stekpannan.

Det är så roligt när fisken väl tar fast det är nordlig vind och nästan alla gösar i hela sjön tycks matvägra.

Första kastet för dagen med en Sick Vibe i grönt, resulterade i första gösen. Att få fisk i första kastet är grymt då har man flyt. En gös som var lite för stor för stekpannan så den fick gå tillbaka. Freddy vill ha med sig en gös på 1,5-2,5 kilo för att äta. Men de ska vi ta lite längre fram på dagen.

En bra setupp för gösarna med lämpliga jiggar på våra spön. Ibland fiskade vi med haspel och kastade som vi brukar göra eller så lade jag båten väldigt nära fisken och så vertikalade vi dem istället.

Vissa gösar tog på den gröna Sick Vibe 12 cm medans andra föredrog en Camofärgad. , Ibland var de så tråkiga att de föredrog en grå vertikaljigg, snacka om dålig fantasi. Det nappar på och vi får en handfull bra gösar innan det börjar blåsa rejält.

Vinden kommer spikrakt från norr och det blir kallt så vi föredrar att gå in lite i lä och ta lite mat i skydd av HT n . Det är gott att ha ett tak när det blåser kallt. .

Dagens lilla lunch bestod av kokt korv i bröd med allt till. Som sallad och lök med dressing, mm. Ja Freddy som vanligt gillar mat och det gör ju jag med.

Efter korven tog vi efterrätt och det var kladdkaka med vaniljsås. Fisket fick vänta lite mat ska inte stressas fram den ska avnjutas.

Att välja jigg när det är nordlig vind är som det värsta lotteri. Som tur är så finns ju de som gått bra tidigare att ha som grund.

Nästa gång får det inte vara nordlig vind för då stannar jag hemma.

mvh Bo

Lämna ett svar