Du visar för närvarande Jag börjar lägga in korta video på bloggen.

Jag börjar lägga in korta video på bloggen.

Jag har börjat att ta med korta video som jag lägger in på bloggen. Då jag inte gjort detta förut tar det lite tid att få dem som jag vill ha dem. Men några har jag gjort som jag tycker jag börjar få lite ordning på. Om snacket inte blir så bra är det bara en tidsfråga innan det synkar med vad jag gör. Ibland blir det för mycket snack och andra gånger blir det för lite. Men ni får ta det som det blir.

Längre ner kommer det en kort videosnutt som jag tagit ur ekolodet när jag fiskat gös. Här är det lite stökigt för jag har min Livescope givare monterad i aktern på båten. Du ser den i styrbords låring (hörnet på båten) på bilden under. Den sitter på det roterbara fästet som står upp med ett ett litet handtag som pekar åt det håll givaren är riktad. Nu pekar den rakt föröver.

Nu till problemet. Jag får väldigt stora svängningar på båten när jag ankrar med elmotorn i fören. Den svänger mycket runt elmotorn tack vara att jag har en stor hytt på båten som tar mycket vind. Då svänger aktern fram och tillbaka väldigt mycket. Det fungerar att fiska och jag får många fina fiskar men ibland så tappar jag bort jiggen och fisken på ekolodet. Är de långt bort är det enklare att hålla dem i ekolodskonen som då kan var fler meter bred. Men den smalnar ju av ju närmare båten man kommer och då tappar jag lätt bort jigg och fisk på ekolodet.

Är det mycket vind blir det nästan omöjligt att följa fisken med ekolodet.

På den här bilden har jag redan fått in gösen i håven som ligger i aktern. Till den gösen kommer jag senare.

Det ska bli en liten videosnutt från ekolodet ett Garmin GPS MAP 8412 som jag speglat till min telefon och därifrån spelat in videon. Men först hur det ser ut på min ekolodsskärm.

En bild från min båt som är en gammal Ryds Camping. På mitt nedre ekolod som är min Livescope , det är den med den svarta bakgrunden. På den ser du två stora gösar som syns som vita prickar mitt på skärmen. Där var ytterligare en till men den gösen ligger just nu i håven i väntan på fotografering. Innan du tittar på videon här under läs texten är du snäll.

Det är svårt att få in både gösen och jiggen samtidigt på skärmen. Då båten rör sig på ytan så flyttar sig signalen som ekolodet ser med i sidled vilket innebär att jag måste kontinuerligt justera ekolodsriktningen för att få fisken i ekolodskonen. Har jag redan kastat ut jiggen ska jag ju veva hem jiggen annars sjunker den till botten direkt. Så då ska jag veva och flytta givaren samtidigt det är på snudden omöjligt kan jag lova. Så det får bli en kompromiss just nu. Antingen ser jag jiggen hela tiden men hinner inte veva och jiggen sjunker till botten och jag får ingen fisk. Eller så koncentrerar jag mig på att fiska och veva dit fisken finns och då tappar jag fokuset på fisken och jiggen ibland. Följer du videon till slutet ser du resultatet. På mitt första kast kommer jag ner till gösarna men de följer bara efter jiggen. I mitt andra kast kommer jag ner 18 meter bort i ytan och jiggen faller ner till fisken som till slut blir intresserad.

Att fånga några bra gösar var det enkla, men att få till bra filmklipp som tål att visas var betydligt svårare. Men jag har börjat så det ska nog bli bra om jag får fortsätta under sommaren 2023.

Alla de fantastiska gösfiske- dagarna som varit under 2022 har jag skrivit om på bloggen. De finns beskrivna med bilder och text så du kan vara med under fisket. I de berättelserna är det skärmdumpar från ekolodet som visar hur det ser ut när jag hittar fisken och i bästa fall får den att hugga.

Den här gösen på bilden ovan är en Super Zise dvs + 90 cm. Det har blivit ganska många sådana under 2022. Men de riktigt stora + 10 kg har överlistat mig vid flera tillfällen. Så de har jag förklarat lite krig mot under 2023. Två av dem förlorade jag bara 2 meter från håven, där tog det roliga slut. Men jag kommer tillbaka tuffare och mer beslutsam under 2023. Att missa 4 st stora gösar som jag gjort på ett år är inte bra. Det kan få vem som helst att tappa självförtroendet men just nu är det bara rejält naggat i kanten. 2023 ska det bli flera bra videor och några + 10 kilos gösar så är planeringen. Skitfiske .

Fler gösfisken under 2022 finns på bloggen. Ett förslag kommer här.

Har du inte full koll på ekoloden kolla in Ekolodsboken 1+2 https://ekolodsboken.se/

Lämna ett svar