Du visar för närvarande Hallandssjön får ännu ett besök.

Hallandssjön får ännu ett besök.

Den fina naturrampen är lite förstärkt med plattor på botten.

Vi kommer ner till den lilla sjön på morgonen och nu är fisket inställt på abborre. Nu ska vi få de där abborrarna som man pratar om att det finns men som jag inte klarar att lura.

Ett område som borde hålla stor abborre.

Vi dvs min fiskekompis Stig och jag börjar fiska ute på det grunda området där det knappt är 7 meter djupt. Fisket är minst sagt trögt och vi har inte kontakt med en enda abborre av storlek. Några minifiskar hakar fast men de är ju knappt större än jiggen. Vi fiskar i kanterna från toppen på 6 meter och ända ner till 18 meter. Vi provar med allt det som borde fungera men det gör det inte idag. Flyttar runt lite och provar andra ställen men det är samma sak över allt.

Det är väl inte helt klart utan mest dimmigt och mulet.

När jag kör runt lite för att leta fisk upptäcker jag att det är stora fiskar som står pelagiskt. Det måste vara gösar och de ser ut att vara i ganska bra storlek. Så plötsligt ser jag på ekolodet att det ligger något på botten. Det är spretigt så det borde vara ett stort träd. Hur kommer ett stort träd ut mitt i sjön.

Trädet syns lite svagt på Garmins Livescope ekolod bara 6 meter framför oss.

Nu ser jag även på samma bild att det står en gös högt upp i vattnet 13 meter från båten. Den lilla ljusa pricken 4 meter under ytan är en bra gös. Här är träffen dålig och den blir betydligt större och tydligare på ekolodet några sekunder senare. Stig får i uppdrag att ta spöt och kasta en jigg avsedd för vertikalfiske för att få fiskens uppmärksamhet. Till en början blir inte kasten riktigt åt den riktning som han önskat men efter en kvart blir det bättre och bättre. När jag vrider runt Livescope signalen 360 grader runt båten kan vi se att det finns flera fina gösar ute i frivattnet.

Den första gösen som Stig fångat med hjälp av Livescope och spinn pelagiskt.

Plötsligt får Stig till det. Han kastar helt rätt och så lyckas han få betet att komma i lagom fart bara några decimeter över fiskens huvud. Fisken ser betet , vänder upp och börjar följa efter. Vi kan följa hela händelseförloppet på Livescope bilden som är helt rörlig och visar allt i realtid. Så plötsligt gör gösen en hastig rörelse och så har den betet i munnen. Strike`. Bom stopp och Stig jublar. Jag lurade den , den högg jiggen. Nu blir det en lite dans ute i vattnet innan den fina gösen ligger inne vid håven.

Vilket bete den högg är ju enkelt att se grön Fladen jigg som är en av Stigs favoriter.

Att få fiska med Livescope är en fröjd och det är Stigs första gös på detta sättet. Den är en väldigt bra första gös och den drar ner vågen under 5 kilo. En glad Stig håller upp fisken så jag kan få en bild till Bloggen.

Lämna ett svar