Du visar för närvarande Gösfisket trakasserat av krokodiler

Gösfisket trakasserat av krokodiler

Jag åker ut för att spinnfiska gös på Sjön. Åker direkt ut till ett område som jag vill prova då det var ganska många gösar här för en månad sedan, då jag senast fiskade gös.

Nästan direkt ser jag flera fina gösar som simmar pelagiskt på Livescope. Här är det tre fiskar som har en liten kompisträff tyvärr är det så att då är de inte intresserade att äta utan står bara och snackar skit antar jag. Jag såg tre eller fyra stå väldigt tätt flera gånger men inte en enda gång ville de äta. Jag gav upp efter en stund och körde vidare. Att fiska på dagtid är lurigt nu på eftersommaren det blir som Tommy Blomander bruka säga . Det blir alltid värre fram på natten.

Jag provar alla möjliga och även omöjliga beten utan framgång. Det blir någon enstaka gös ibland men bara runt 70-80 cm. När jag ser en fin gös på ekolodet och kastar ett perfekt kast alldeles bakom fisken och börjar veva hem betet och bara väntar på göshugget. Ja då kommer det en krokodil och kastar sig över betet som om det var menat för den.

Den gick nästan plats i håven så den var strax över metern lång.

En första krokodil som efter attacken på min jigg såg till att den var helt obrukbar och resten av tacklet med. Bara att knyta nytt. När jag bytt lina och bete till nya saker är det dags att fiska igen. När jag lyfter blicken och tittar på livescope ser jag att det står en stor fisk bara 12 meter vid sidan av båten. Det måste vara en fin gös. Kastar ut och när betet sveper förbi smäller det direkt fullt böj på spöt och kampen är i gång. Men när jag tittar på ekolodet står samma fisk kvar där den var tidigare. Det är alltså en annan fisk som tagit betet. Och jag kan säga på sättet den far omkring under båten som en karusell , så är det ingen gös. Det måste vara en gädda igen. Hur gick detta till.

Ja det är bara att fighta fisken in i håven och så en bild innan den får bada igen. Denna är lite längre och elakare mot mitt bete som ser ut som det gått igenom ett rivjärn. Bara att kasta och knyta nytt och nytt bete. Nu tycker jag faktiskt att de är lite dumma mot mig som saboterar mitt fiske. Som tur är så blir nästa fisk som jag hittar efter en stund en gös och den tar när jag sakta vevar hem min jigg strax över dess huvud. Det blir så där härligt bom stopp i rullen som en gös kan göra.

Jag har mer tur den här gången och samtidigt som jag håvar fisken och linan slaknar trillar betet ur munnen. Härligt med gösar som inte sabbar mina jiggar och linor. Fortsätter en bit ut mot djupare vatten och där står det ytterligare en gös som hamnar inom kastavstånd. Första kastet sveper förbi men ingen reaktion andra kastet stannar jag upp helt och då kommer en blixtsnabb attack och fisken är fast. Det blir så där gott stopp och så en liten karusell under båten innan den hanar i håven. Den är inte så stor men en helt ok fisk för mig.

Härligt med ännu en fin gös .

Lämna ett svar