Du visar för närvarande En tur på gössjön

En tur på gössjön

Surprise 7 ligger i vattnet och väntar på fiske.

Jag kommer fram och sjösätter båten vid 7 tiden för att få en lång dag på sjön. Först gäller det att leta upp var fisken finns för att kanske lura en lite större gös idag.

Det är mycket aktivitet i vattnet men få gösar uppe pelagiskt .

Jag börjar med att leta med sidescan för att se om jag kan se några en bit från båten.

Här visar sig en fin fisk ganska långt ner i vattnet för man ser det ljusa ekot av fisken på sb sidan och samtidigt skuggan på botten.
Lite längre in mot land står det gott om betesfisk som man ser på alla ekoloden. Här syns alla betesfiskar tydligt, då är de stora predatorerna inte långt borta.

Jag puttar i den frontmonterade elmotorn och börjar köra. Bara minuten senare hittar jag ett par större fiska som blir målet nu.

Gös i bra storlek kunde inte låta bli min jigg.

Börjar fiska med en mindre jigg som jag kastar ut till gösen, tyvärr så visar den inget intresse för jiggen. Byter till en större jigg med lättare skalle. Några fler kast och nu så har den vaknat och simmar efter jiggen lite. Nytt kast och så ser jag hur den attackerar och så är det full fart på spöt som det ska vara. Kampen blir lite kantig då det faktiskt är en hygglig motståndare på kroken. Upp till ytan kommer en fin gös som får stanna i håven en stund medans jag riggar kameran för att få en bild. Efter det åker den snyggt tillbaka i sjön med ett snyggt dyk. När gösarna passerar 7 kilo med råge är det för mig väldigt stora fiskar, så jag är nöjd.

Lämna ett svar