Du visar för närvarande Ännu fler favoriter till gösfisket med Berkley Sick Vibe , Sick Flanker och Sick curle.

Ännu fler favoriter till gösfisket med Berkley Sick Vibe , Sick Flanker och Sick curle.

Jag har under höstens gösfiske fiskat flitigt med Berkley Sick Vibe , Sick curle samt Sick Flanker. Jiggar jag ständigt faller tillbaka till när jag har en stunds nedgång i fisket. Oftast börjar jag med en sick Vibe i 12 cm med färgen Briwn chatruse som snabbt blev en favorit. Nu fick jag några nya färger så kanske kan den bli utkonkurrerad vid nästa tur.

Sick Vibe i färgen browv schatruse var som en magnet många gånger för gösen i somras. Jag startade ofta fisket med den och ofta så stannade den på under de första fiskarna, innan jag bytte till något annat för att jämföra med. Om det var betet eller om alla gösar i sjön var hungriga. Oftast var det så att betet var ganska av görande men även att fler gösar var hungriga.

Vissa dagar fick jag bara fiska på min Sick Vibe i ljusgrönt även om jag provade annat. Men då tror jag det var betets storlek och gång i vattnet som avgjorde. Samt att jag med ett visst självförtroende för just det betet, fiska det på ett annat och mer framgångsrikt sätt. Vad vet jag?

Här en gös tagen på en Sick Vibe i färgen Blue Shiner med en röd paddel i ändan. Ett bete som ofta tar stor fisk, när andra beten klarar att utlösa hugget lika bra med den röda stjärten. Det är många gånger som den röda paddels gjort skillnad.

Den fina gösen står på bara 7 meters djup 17 meter från båten. När gösarna står ganska högt i vattnet behövs inga stora tunga skallar och jag använder som ni ser på den gröna här under en 10 gram skalle som jag nypt bort lite bly från så den blir lite kantig. Den syns då lite bättre på min Live Scope

Här är det några fler färger än de jag använt i sommar. Jag nöjde mig med 4 färger men det finns ju lika många till. De som är på bilden är alla 15 cm långa utom den undre som är 12 cm. Och det är just 12 cm som varit så framgångsrika i sommar.

Här en vit Sick Vibe 15 cm som plötsligt seglade upp som fångstmagnet under hösten. Den helt vita chadjiggen med silverflace blev nästan söndertuggad av gösarna. Jag tyckte den borde fungera och plötsligt var den superhet.

En Sick Curl i brunt har fångat en gös som ville ha ett stillastående bete som rörde sig lite och det är just så detta gör.

Här har jag lagt upp många färger av Sick Curle 12 cm ,ett bete som jag fiskat en del med i sommar och som gör ett annat intryck på gösarna än de smala Sick Vibe’n. Curlen är speciellt bra när man måste ha ett bete som ska stå stilla i vattnet men ändå ska röra sig lite självt. Curlen fungerar som en mellan länk mellan en Sick Vibe och en storpaddlad Sick Flanker, som kommer längre ned.

Dessutom är den väldigt enkel att fiska med och att få den att gå attraktivt i vattnet. Den översta är en färdigriggad variant som jag gillar att rigga den. Endast en lagom stor 3 -krok i storlek 4 eller 2 är ett tillräckligt för att hålla fast gösen. Det är lika ofta som gösarna sitter på bara jiggkroken som att de sitter enbart på 3 kroken. Den långa curlen är ofta det som utlöser hugget när inte de vanliga paddeljiggarna fungerar.

.

EN sidescan-bild där gösen står 14 meter ut från givaren och ganska långt ner i vattnet. Den syns som det ljusa strecket uppe till höger.

Att ha många färger att välja på, gör att det alltid finns en som är bra. En favorit blev Blue Shiner med en röd paddel.

Här är några av alla färger som finns på Berkley Sick Flanker. Den gröna 2 uppifrån blev snabbt en favorit och tog många stora gösar. Att den har en röd paddel kan ha något med att gösarna gillar den. När jag redan fått några +5 kilos på den gröna brukade jag byta till någon annan färg och det blev olika var gång. EN sak är trotts allt säker de bruna var ofta bra i klart väder.

Här har jag fångat 2 favoriter Sick Flanker 14cm, en med röd paddel och en i brunt. Båda med lite tyngre skalle på 14 gram. Den lite tyngre skallen använder jag när det blåser mycket för att kunna styra kasten dit jag vill och där fisken finns. Är det 26 meter ut till fisken gäller det att komma dit och lite till.

Här ser man hur gösen behandlar en Flanker i brunt som de gillar. Det fanns inte det minsta tvekan när den ville ha betet en snabb vändning i vattnet och så blev det stopp i rullen. Härligt.

Nu kommer vi till de sorter som jag bara provat sporadiskt på grund av tidsbrist. Här ett sortiment av Sick Swimmer 12 cm

För mig så verkar dessa Sick Swimmer vara ett mellanting som borde passa gösarna när de är i farten. Är gösarna trötta och tjuriga som det oftast är behövs oftast långa smala jiggar som Sick Vibe. Så det ska bli väldig troligt att få prova dessa lite bulliga jiggar framöver.

Lämna ett svar