Du visar för närvarande Nya Fredrik Renz  jiggar, som fångade gös direkt.

Nya Fredrik Renz jiggar, som fångade gös direkt.

Idag kom det en hög med nya jiggar för abborr och gösfiske från Fredrik Renz. Det var tre sorters chadjiggar och så var det tre fäger på nya slingersvansar. De översta är 10 cm långa och blir perfekta till stor abborre och pelagisk gös. Färgerna ser fina ut.

Jag lade dem i handen då får man en mer realistisk färg på jiggarna. Det ser spännande ut med flake i alla tre. Hur bra de fungerar får jag förhoppningsvis reda på under slutet av veckan. Då ska jag utmana predatorerna i sjön.

De lite smalare Rens ormarna har kompletterats med en giftigt grön som ser ut att klara utmana en stor fisk i första kastet. När de finns i både silverklar som en löja eller en tufft grön som är rovfiskens favoritfärg i vår sjö

.

Jag provriggade några och de smala långa maskarna och de ska nog sitta på en Ned-rigg skalle. De är så mjuka att man kan dra dem väldigt långt utan att förstöra dem. Jag ska rigga några av dem på en Ned-skalle och se hur abborrarna reagerar på det. De svagt flytande jiggarna blir nog en hit direkt.

Att de fungerar kan jag säga efter att ha provat dem under en enda tur på sjön. Beviset kommer här och det var inte den enda som gillad den bruna färgen.

Jag fick för mig att fiska på en gös som simmade pelagiskt och det fungerade helt perfekt. Det ska bli roligt att prova dessa jiggar på abborren i höst.

Lämna ett svar