Du visar för närvarande E-Motion 15-40 gr Superior 3000.

E-Motion 15-40 gr Superior 3000.

Ny utrustning anpassad för lite tyngre gösfiske samt lätt havsfiske ska testas. Rullen en ABU Superior 3000 är storleken större än jag fiskat insjöblandfisket (2000) med i år. Den mindre har varit kanon till abborre och gösspin och nu tar jag steget upp lite och fiskar med storleken 3000 på min Superior nu blir det lite tyngre och för både stor gös och gädda. Jag laddade den med Spiderwire 0,17 mm. Det ska ju hålla i alla väder, även när det blir lått havsfiske i Öresund.

Då jag gillar att fiska haspel så blir det lite grövre nu. TIll det vanliga vertikalfisket har jag spinutrustning men till kast föredrar jag haspel. Spöt som även det är nytt är ett Berkley E-Motion, nu i klass 15-40 gram.

Spöat känns kanonbra och har den extra styvhet som behövs för att kast lite större beten på 40 -100 gram eller som i havet när man lägger på 125 grams pilk och det fungerar utmärkt. Om någon dag när vädret blir lite mer hanterligt ska jag ut och prova utrustningen igen då blir det inte lätt för fisken att vara i det vattnet. MIn nya Zilla på 10 cm ska utmana allt som kan simma.

Spöt ser ni är Medium styvt och aktionen snabb så det blir snabba krokningar nu mera.

Nu väntar jag bara in vädret. Bo

Lämna ett svar