Du visar för närvarande Inspelning med ekolodet och ett träd. Samt kolla hur nära en boj man måste köra för att få en tydlig träff på ekolodet.

Inspelning med ekolodet och ett träd. Samt kolla hur nära en boj man måste köra för att få en tydlig träff på ekolodet.

Jag ska göra några utbildningar för polisens hundförarenhet där alla hundförare med hundar som letar omkomna personer ska få träna hur man med hjälp av marinelektronik kan hitta en försvunnen person i en sjö. Detta kräver lite speciell teknik för alla hundförare så det blir en utmaning.

Här kör jag över ett sjunket träd som står upp från botten. På det vanliga ekolodet ser det lite halvdant ut men på Downscan ser det verkligen ut som ett träd. Strax före trädet står det en stor gös som syns klart och tydligt.

En uppförstoring av trädet med en annan palett. Ibland är det bra att köra olika paletter för att få besta info.

Det är inte alltid som man får ett tydligt svar med ekoloden från en boj i vattnet. Här använder jag vanligt ekolod och downscan där det syns tydligt att bojen har en lina till botten. Även på sidescan syns det men inte så enkelt att tyda.

Att få tydliga bilder kräver att man är extremt nära föremålet, träffen kan bli bra men du får en ekolodsbild som ändå inte går att förstå. Ni ser hur nära jag kör bojen för att den ska komma med på ekolodsbilden.

Lämna ett svar