Du visar för närvarande Stor abborre igen på Ned-kräfta. Det är lite för bra för att vara sant.

Stor abborre igen på Ned-kräfta. Det är lite för bra för att vara sant.

Idag var det extra spännande skulle jag klara av att få en abborre över kilot igen . I så fall skulle det bli fjärde gången i rad. Jag som bara fått några få i livet tidigare, nu är det plötsligt en vana. ????

Vädret är så bra att man knappt kan tro det med strålande sol och vindstilla. Frågan är bara om de stora abborrarna gillar detta lika mycket som jag gör. Väl ute på det område som gett alla de andra stora fiskarna ser jag massor av betesfisk i stora stim. När jag söker en stund hittar jag även de stora abborrarna som gömmer sig nere vid botten.

Ett enormt stort stim med betesfisk står ganska stationärt runt en risvase.

Jag hittar de stora abborrarna och börjar fiska med jigg men går snart över till kräftan för nu borde det fungera efter en kall natt med frost . Men ingen reaktion den första timmen. Jag tar till vibrationsbeten och vobbler,mm.

Men inget hjälper denna dag alla tittar på mina beten men ingen vill äta. Efter en timma till inser jag att det är dags för lite mat och fundering på nya krigslister.

Tre stora abborrar står till vänster om stimmet.

Nu är det dags att ge de stora en ny chans på min kräfta. Flyttar båten från de abborrar som varit under båten en stund till nästa stim som står en bit bort.

På andra sidan risvasen ser jag 5 stora abborrar som gömmer sig bland betesfisken. Du ser dem på Livescope bilden här ovan mitt i bilden. Jag försöker att få dem intresserade för min kräfta men de nonchalerar den fullständigt. Då låter jag den ligga en lång stund på botten under abborrarna. När jag efter flera minuter börjar att röra den lite är det några stora abborrar som sakta simmar ner mot botten. Försiktigt rör jag på kräftan så den inte flyttar sig mer än nödvändigt. Då kommer hugget som stramar upp linan stenhårt. Ja jag har fått fast ännu en stor abborre igen. En intensiv fight slutar med att fisken hamnar i håven , det var skönt. När jag slackar linan ser jag att kräftan faller ur munnen och ligger nu löst i håvgarnet.

Det är en gammal sliten abborre som tagit min kräfta men de räknas de också. Jag kan inte låta bli att snabbt mäta och väga fisken och nu blir vikten 1150 gram och 44 cm. Jag har gjort det igen för fjärde fisketuren i rad har jag fångat en abborre över 1000 gram. När jag släpper tillbaka den tuffa riddaren är jag nöjd och behöver inte fiska mer på en lång stund.

Att klara fånga en abborre över kilot en gång var lite av en dröm nu har jag klarat det 4 gånger i rad. Om oväntade saker kan inträffa så är detta definitivt en sådan. Frågan är vad framtiden ska bjuda på när drömmen redan är överträffad.

EN stunds gösfiske blir det nu så jag får komma ikapp mig själv från abborrfisket som just nu är för bra för att vara sant. Jag ser några fina gösar som simmar nere på 5-9 meters djup. Men de är väldigt svåra att lura i det supersoliga vädret med klarvatten i sjön så de ser allt som inte ska synas.

Det blir en handfull gösar som hälsar på i båten. De är mellan 2-4 kilo och tar om de tar stenhårt. Annars är de bara och simmar efter för att retas gissar jag. Jag avslutar gösfisket när jag fått 3 gäddor i rad , bättre lycka en annan gång.

mvh Bo

Lämna ett svar