Du visar för närvarande 930 gr Abborre från den vackra sjön

930 gr Abborre från den vackra sjön

VI kommer ner till den vackra sjön på morgonen och jag har med mig min kompis Tomas som är fågelskådare. Vid sjön svävar det ofta rovfåglar som är så vackra. Under dagen ser vi minst 5 olika rovfåglar tex Kärrhök, ormvråk , Glada. Fisket ska bli efter abborre men de lite avlånga krokodilerna sabbar det hela.

Vi ägnar den första timman åt att åka omkring och tillfredsställa Tomas fågel intresse. För det mesta står Tomas med kikaren och tittar efter rovfåglar. När man ser stora rovfåglar som Glada , duvhök, sparvhök och ormvråk blir man så imponerad. Under tiden tar vi en morgonfika som avslutas med en chokladmuffins. Man får inte glömma av att det ska vara lika bra på sjön som hemma.

Vårt abborrfiske störs hela tiden av gäddor som vill ta våra beten. Det blir 4 på raken innan en abborre hinner emellan . Att fiska gäddorna på abborrutrustning är väl kul men de sabbar ju flera av mina jiggar. Den här gäddan kom, upp i båten som den ser ut på bilden. Som ni ser har den fått sig en lite puss av en större dam som säkert var en del tyngre. Den andra sidan var riktigt illa med ett större sår. Men de stora ska ju ha mat dom med.

En releas är alltid bra för gäddorna.

När man tittar på ekolodet inser man hur mycket fisk som simmar runt i sjön just nu. PS 30 överst visar ju bara en bråkdel av stimmet. Det var enormt stort så det bör räcka hela vintern som skafferi. Intill kom det stora abborrar simmandes i små grupper.

Vi får en blandad samling av abborrar från de minsta på 200 gram till de största som väger en liten snutt under kilot. Det är olika beten som tar de varierande storlekarna på fisken. Ibland fungerar en jigg och senare ett vibrationsbete som dras fram fort och utlöser hugget. Det blir några gäddor till innan vi avslutar för dagen och låter fisken sjön få vila till nästa gång vi hälsar på.

Att få en korv i bröd är alltid bra.

Lämna ett svar