Du visar för närvarande Nu kom första abborren för året.

Nu kom första abborren för året.

Jag har varit ute och försökt att lura abborrarna som finns runt i sjöarna men det har varit helt omöjligt för mig. Små rackare som bara är 15-20 cm har det varit gott om men inte de som är lite större och som framför allt vill äta.

Här kan ni se ett härligt gäng med fina abborrar som visade lite intresse en stund men som inte ville ta. En stund senare när jag var tillbaka var de inte så många och då lyckades jag att lura några lite bättre.

Första abborrarna var små , men det var trevligt att de över huvud taget ville ta jiggen.

Jag har provat det mesta från Berkley Power blade till Ned -rig men jiggarna verkar trotts allt att fungera bäst. En favorit är SZ . Mc Perch i färegen nors

När man sedan återkommer och det är många små i stimmen men några stora som visar sig blir man lite spänd. Den riktigt stora ekot 18 meter bort från båten är en stor gös. Så den fick vara ifred för nu var det abborre som gällde.

När så några större abborrar syntes gällde det att smida fort. De verkade ha bråttom hela tiden så man såg dem bara korta stunder på ekolodet. De som kommer smygandes efter botten 13-14 meter bort syns tydligt på livescopebilden. Den minsta i gänget kunde jag lura.

Äntligen en lovande abborre som startar vårens fiske , nu kan det bara bli bättre.

Nu har det lossnat hoppas jag.

Lämna ett svar