Du visar för närvarande KM i mete med stor sutare.

KM i mete med stor sutare.

FIskeklubben jag är med i har KM i mete i Ramnasjön i centrala Borås.

Sjön ligger inbäddad i stadsmiljön med vassar och träd runt om. Här brukar det vara ett riktigt bra mörtmete så av den anledningen har vi lagt vår första deltävling just här. När klockan är 17 ,00 och vi släpper i flötet i vattnen öppnar sig himmelen. Det börjar lite smått och sedan så ökar det i perioder under 2 timmar. Vad man än gör så blir allt blött. Jag har som tur är mitt regnställ från Didriksson så jag håller mig torr.

Ett gäng nya met- revar färdiga för användning. Det skulle visa sig att jag fick byta och sätta på nytt 3 gånger under kvällen efter att jag metat ekorrar uppe i träden runt där jag stod. En ursäkt var att det periodvis blåste upp mot 10 m/s.

Mörtmetet går inget vidare och det som brukar vara så bra är i stället helt uselt. Vi mäskar med olika smaker och konsistens men inget hjälper. Mörtarna är väldigt svårfångade och jag hittar några på 3 meters djup så långt ut som jag når med mitt toppknutna metspö.

När det gått två timmar och jag är den enda som fått någon mört inser vi att det evinnerliga regnandet har tagit bort mat-lusten för mörten. Och nästan met-lusten för oss.

Nytt friskt mäsk i små portioner bör vara lösningen , det var det inte. Hur jag än gör så är det bom stopp på de tråkiga mörtarna.

Jag har ett konstigt napp som får mitt lilla flöte att liksom stiga innan det junker igen. Jag gissar då att det är en större fisk som lurar där ute så långt ut jag når med mitt spö. Jag tar och skjuter upp flötet en bit högre så min maggot ska hamna på botten. Ut igen och bara några minuter efter detta rör sig flötet i sidled och jag lyfter och det är bom stopp. Nu är det stor fisk som tagit maggoten och min lilla krok storlek 10 sitter där den ska. En lustig dans följer och det som jag förstår är en sutare är en rackare på att fara runt utanför vassen. Plötsligt kör den rakt in i vassen så det skvalpar i vattnet, och så ut igen en vända och in i vassen en andra gång. Då är den rejält trött och jag får hjälp av min kompis Stig att få den in i håven. Voooov ingen dålig fisk.

Kroken sitter perfekt i munnen och med en liten kroklossare är den ute på någon sekund. Några bilder en vikt i vågen och så är det färdigt på land. 3350 gram och 58 cm blir måtten.

Det gick i KM som i sutarmetet, riktigt bra.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar