Du visar för närvarande 2023 fiskepremier blev gösfiske.

2023 fiskepremier blev gösfiske.

Jag tog chansen att starta båten efter 1lång månads stilla stående mest på grund av vintern som med is på våra sjöar förvisade båten på land. En sista tur i november 2022 gav lite trevligt gösfiske som du kan läsa om här.

Nu är det istället en första turen för 2023, det är 8 januari och det blir på Öresjö utanför Borås. Det är en sjö med ett lite glest gösbestånd men som har några större individer. Isen försvann efter de våldsamma regnen under veckan och igår smälte den sista snön på rampen så det är riktigt trevligt att komma ut nu. Vatten tempen är bara 1,8 grader så att gösarna skulle vilja jaga min jigg idag verkar väl inte så troligt. Sjösättningsrampen är översvämmad så att ta sig ut till bryggan kräver höga stövlar. Men det är ju positivt att man kan ta båten ut i januari.

Jag åker ut på sjön och sätter igång ekoloden, kanske kan jag hitta några trevliga fiskar att prova på. Efter bara en kvart ser jag en ok gös på ekolodet och gör ett kast på den. Den ser jiggen och jag passerar nära men den avstår helt mat just nu. Ja så blir det väl den mesta tiden under den här dagen, gissar jag. Men när jag ankrar båten med elmotorn och ligger still en bit bort ser jag fler gösar runt båten. Alla är små men det är i alla fall gösar. Jag tar fram vertikalspöt och släpper på en som bara står 8 meter ner nästan rakt under båten. Jag stannar jiggen 2 meter över fisken, men den gör inte en ansträngning att vilja stiga upp och ta betet. Jag sänker lite till och håller helt stilla bara några cm över gösen. Inget händer till en början , men efter en minut rör den sig lite och så kommer första hugget för året. Det är en liten gös på bara några kilo men det är första fisken. Härligt nu är ja i gång med fiskesäsongen 2023.

Den här gösen står still nere på 8 meters djup och min jigg kommer ner 4 meter bortanför den. Jag spinner in ganska sakta tills jag är en meter från fisken då saktar jag in helt och står ett ögonblick stilla. När jag sedan kör igång att veva sakta kommer hugget. Hårt men ändå ganska våldsamt. Det är en liten gös och betet sitter helt inne i munnen.

Det är kul att iden jag kör efter fungerar helt rätt. Att gösen ville ha betet är nu ganska självklart som det sitter i munnen. Håller jag bara still betet så hugger gösarna och jag får några stycken på vertikalen.

En stillastående vertikaljigg lurar till slut gösarna som är tröga i kylan.

Nog med detta fiske kanske går det att lura dem på spinn i alla fall. Jag flyttar mig och ser hur olika gösar simmar under båten. Så upptäcker jag en gös några meter ut från båten. Dax att ta fram spinnspöt igen.

Min Sick VIbe i grönt blir mitt första vapen för dagen.

Den här gösen visar sig och mitt bete är en grön paddeljigg som de gillar i andra sjöar. En Sick VIbe i grönt med orange paddel. Kanske att den vill ta i alla fall. Tyvärr så ville inte just denna men en annan tog min jigg en stund senare. Samma vapen bara en lite mindre fisk. Gösen tar bara 5 meter under ytan och när jag sakta vevar förbi jiggen tar den sats och så klipper den betet rejält.

Nu blir det lite storlek på gösen även om det ärt långt till Super Zise men de komemr de med.

Ingen bra bild men i alla fall en liten försiktig start med gösfisket på 2023.

Ja första turen avklarad och det gav mersmak.

Skitfiske 2023

Lämna ett svar