Du visar för närvarande Gösarna blev plötsligt tröga i nordanvinden. En 83a blev dagens räddning.

Gösarna blev plötsligt tröga i nordanvinden. En 83a blev dagens räddning.

Morgonen är kall och mulen när jag sjösätter båten. Om en stund kommer min kompis Stig som ska vara med och ta en stor gös idag, har han lovat. Nu på morgonen är det helt stilla och sjön ligger helt blank när vi kör ut från rampen. Molnen börjar skingras och vi har en förhoppning om en bra dag.

Helt stilla går det bra i 19 knop.

Några spön är redan färdigriggade med favoriterna för gösen. Den vita Sick VIbe från Berkley som tagit så många fina gösar det sista sitter i mitten och till vänster den gröna som var väldigt bra i somras.

VI lägger oss efter en stund intill det stora trädet som nu mera har en svensk flagga i rotändan. Jag tänkte visa hur det ser ut på Livescope med en video snutt.

Jag kunde inte låta bli att filma en snutt när vi gör ett kast för att se hur fisken intill trädet reagerar idag. Man ser trädet lite vid sidan och kan följa gösen som simmar lite bakom och följer min jigg ända in under båten.

Att följa gösarna med livescope är så spännande, inget för den med svagt hjärta.

VI flyttar från trädet och kör in lite grundare där vi hoppas på att få igång gösarna.

Min jigg hamnar alldeles snart ner i gös-gänget på 4-6 meters djup. Du ser jiggen på 17 m på väg ner mot de 3 väntande gösarna. När den väl kom ner kunde en av dem inte motstå frestelsen utan satte sina sylvassa tänder i den. Min Sick Vibe hade lurat ännu en gös. Tyvärr var detta den minsta som fallit för Viben i år.

EN liten lagom stor gös som hamnar i Stigs stekpanna i kväll.

EN mindre gös står startklar att svälja jiggen när den når fram, just denna gången inträffade just detta , den högg. Före detta hade vi säkert fiskat på 15 andra som inte högg.

Kan man säga den femtonde gösen var den som hade hungern och som till slut tog.

Här är det två fina gösar som står nästan still och tittar på jiggen som väldigt sakta sjunker. När Stig satte igång att ta ett vevtag kunde den ena inte hålla sig utan slök jiggen med en gång. Det blev en trevlig fight då de är starka men inte uthålliga i 5 gradigt vatten.

Stig med en 83cm gös som blev dagens största.

Sjösättning av en 83a.

Nästa gång tar vi nya tag med större gösar.

Lämna ett svar