Du visar för närvarande Gösar och krokodiler i september

Gösar och krokodiler i september

Jag fick möjligheten att göra en kort tur på sjön då lite tid dök upp. Jag kunde inte motstå att prova lite spinnfiske efter gös med hjälp av Garmins Livescope.

Före jag tog fram mina spön kollade jag vilka beten som kunde tänkas fungera idag. Jag bytte till en grön för att kasta på gösarna istället för den rosa som sitter på det spöt längst ner på bilden.

Vädret är fantastiskt och utsikterna att få till ett bra gösfiske med spinn känns bra. När jag stannar båten på min tänkta hotspott ser jag direkt gösar på ekolodet. Fisket kan börja.

På Livescope bilden klan man se att det är flera fina gösar som samlats i området för att om möjligtvis äta. Mitt bete är det minsta ekot näst längst till höger. Jag spinner in min gröna jigg som brukar fungera bra på gösen så sakta det går. Att använda en liten lätt jiggskalle på bara 5 gram är melodin just nu på de griniga gösarna. Momentet efter att den här bilden togs högg den gös som är precis framför mitt bete. Jag kunde alltså se vilken fisk som högg och hur den bar sig åt. Detta är ett riktigt häftigt fiske som kommit för att stanna.

Jag försökte ta en bild på hur det såg ut under fighten men den blev väl inte helt rätt. Det blev en rolig stund bakom spöt kan jag lova. Upp till ytan kom i alla fall en fin gös.

När de kommer upp i den här storleken är det roligt att fiska dem. Blodet på fisken är mitt efter en tabbe när jag skulle ta ut kroken, sånt händer.

Bara ett litet stycke från där den första gösen tog ser jag en ny som ser riktigt stor ut. Nu blir det spännande om jag ska kunna klara att lura den här att ta mitt bete. Jag gör flera kast men kommer inte helt perfekt intill fisken då båten vrider sig onödigt mycket då några båtar som passerade gjorde väldigt mycket vågor. Men i mitt fjärde kast får jag in allt som jag vill och då kan den inte motstå utan tar min gröna jigg med en smäll.

Här är betet för dagen en grön Berkley Sick Vibe den lockar till flest hugg och när de tar går de på med en smäll.

Efter lite palaver intill båten kan jag lyfta upp en fin gös och fota den. När jag ska använda min stora kamera med fjärr utlösare för att få lite bättre bilder fungerar den inte . Dax att köpa en ny fjärris.

Över ett stim står en stor gös och nu blir det spännande jag kastar ut och när betet är strax bakom gösen som du ser på bilden 14 meter från båten . Blir det bom stopp utan att gösen rört sig en tum. En annan fisk kommer in från sidan och kastar sig över betet , en krokodil förstås. Inget som jag vill ha idag när man bara kör med 0,40 mm nylon fram till betet. Nu blir det livat kan jag lova.

Det är en hygglig gädda som jag krokar av i håven och som snabbt får gå tillbaka.

Jag hittar en ny samling med gösar som simmar runt 20 meter från båten. Jag gör ett kast med min gröna Sick Vibe och när den sakta sveper förbi kan en av fiskarna inte låta bli att ta för sig och så är det full fart på spöt igen.

Det blir många fina gösar idag för de verkar vilja äta upp sig inför vintern. Alla jag får returnerar jag så att vi får en bra tillväxt till nästa år då ännu större gösar ska fångas.

Jag hittar tillbaka till den lite större gösen jag såg tidigare igen. Den ser du på bilden en gång till. Tyvärr hände samma sak en gång till, en stor gädda kastade sig över min gröna jigg och fullständigt slet sönder den. Nu är den helt slut och helt sönderbiten och det var den enda som jag hade i den färgen.

Här en bild på skurken som saboterade min jigg. Att jag kallar dem för krokodiler har väl sin likhet tycker jag.

Gösen som var på bilden kunde jag inte lura till hugg men en mindre kompis ville kasta sig över min jigg som nu bytts mot den rosa du såg i början.

Och mina vänner gäddorna var pigga idag och förgyllde min dag m,ed flera förstörda jiggar.

Lämna ett svar