Du visar för närvarande Gösfiske med Stig är alltid minst 80cm + 5 kg

Gösfiske med Stig är alltid minst 80cm + 5 kg

Vi ska ut på sjön efter en kall natt med 5 minusgrader. VI startar vår resa med att jag ska tanka båten och får då inte upp tanklocket vilket innebär att jag får hämta varmvatten för att tina upp det , då jag tror det är fruset. Tyvärr visade det sig att det inte var fruset utan att det bara går extremt trögt så jag fick ta till våld och slå upp det med en skruvmejsel. Det tog tid och locket blev lite förstört. Jag kan nog rätta till det senare, men jag fick i alla fall till slut tankat. Nu till dagens gösfiske.

Ute på sjön är det fint väder med 0 an och lite vind från alla håll. Ja just det, från alla håll. Det började med 4 m/s från öster sedan svänger den till söder för att rotera till norr och så fortsätter det. Vindstilla och så vind från söder igen som svänger till väster. När man ska ankra var det alltid vind från fel håll eller åtminstone från ett annat håll en det jag räknade med.

VI hittar några gösar men de är absolut inte intresserade att äta. En timma senare ser vi en grymt fin gös som mot alla ods tar så det smäller i spöt för Stig men då bränner han den istället. Så vi står kvar på ruta 1.

Nya tag och vi letar vidare. Snart hittar jag ett par gösar som står intill varandra ganska högt upp i vattnet.

Nu var det skam om vi inte skulle bryta dödläget i alla fall. Stig kastar ut och spinner in så att det inte går att misslyckas. Jo det gör det! De båda gösarna bara ignorerar våra beten , riktigt fult gjort.

Momentet senare får jag in två andra gösar som står efter varandra som du ser på bilden och då lyckas Stig med att överlista den ena. Den som just nu jagar jiggen

EN liten gös tar jiggen högt upp i vattnet.

Vi fortsätter en bit bort och så ser vi ett bra eko som jag kastar på och den tar med en smäll , så det slutar naturligtvis med en krokodil, som Stig håller upp. Tyvärr så är det inte den enda krokodilen som vi får.

Nu börjar vi bli på gång tycker jag och så kommer det ytterligare en gädda och vi byter snabbt område. Fiaksuget ökar och det är dags för lite bullar i ugnen som blir varma och smakar som nybakta.

När vi flyttat några hundra meter ser jag några nya fina ekon på lodet och vi stannar för att prova. Ett fint och klart eko syns som en liten eldsflamma. När jiggen passerar förbi tar gösen med en smäll.

Ibland är det det enklaste som är det bästa. Vi är tillbaka med en Berkley Sick Vibe i grönt och den sitter nu stenhårt i munnen på gösen. Bara 12 cm lång men fungerar som godis för gösarna.

Middagstid infaller och vi steker korv och bröd samt får en bit kladdkaka med vaniljsås till efterrätt. Som Stig mumsar på nu.

När lunchen är klar hittar jag snabbt några nya gösar som mot alla odds är på direkt. Härligt när gösarna fattar att tiden är kort på vintern och att vi snart måste åka hem och de tar jiggen utan att tveka.

En liten men sprattlig gös kommer in till båten. Den tog min vita med flake som är på bilden.

NU ser vi även ett par större gösar som tyvärr lurar oss. En ser du här på videosnutten.

Att ha en stor gös cirklande runt betet men inte ta är skit jobbigt. Men jag ska ta den vid ett senare tillfälle. Se hur den i slutet undviker min jigg.

Att lyckas få gös över 5 kg var gång har jag satt som mål för att ha något att trigga sig mot. Så blir det även idag med en som tar sig över med något hekto.

Att fylla kvoten är lite kul var gång. De här stora vill vi ju inte äta så den får sin frihet tillbaka direkt. Så även de lite mindre som vi inte vill äta.

Om någon tror att gösarna är tröga och slöa just nu ska jag visa ett litet klipp efter att jag redan fått in en gös till båten som varit helt galen och sprattlat hela tiden. Så här gör de hela fighten och emellanåt går det i sidled så det ryker.

Snart blir det en ny tur då ska den stora luras., hopps jag. Att få en handfull bra gösar fyllde målet för oss idag.

Skitfiske.

Lämna ett svar