Du visar för närvarande Med Jalle från Garmin i båten blir plötsligt gösfisket en enkel match.

Med Jalle från Garmin i båten blir plötsligt gösfisket en enkel match.

Jag hade Jarl von Eyben som är en legend inom Garmin i båten. Vi fiskade gös och jalle visade sig vara en riktig gösfena. Livescope var inga problem det fixade han galant. Vi började med lite mindre gösar som sedan byttes ut mot allt större. Innan dagen var över hade Jalle stärkt sina gösaktier så mycket att han drog ett flertal nya PB.

Morgonen vid halv 9 bjuder på lite svaga slöjor av dimma över sjön vilket brukar innebära ok fiske. Vad det ska bli idag för vi se men Jalle brukar ju säga att när han är med så blir det skitfiske.

Några alternativ av jiggar som ska provas för att se vad gösarna vill ha idag. Under sommaren har den översta Blue shiner varit grymt bra Camon fungerade här om dagen den gröna brukar gå bra tidig höst. Sick VIbe 12-15 cm är nästan alltid gångbart vill jag lova.

Jag visar Jalle den lilla grejen jag har i handen som styr telefonens kamera. Den hjälper mig att få lite bättre bilder normalt. Idag får ni ursäkta att det ser ut som det gör. Om ni undrar så fick Jalle tag i den under dagen och gjorde några egna videor.

De första gösarna är ganska bra och Jalle som älskar att äta gös vill ha med några hem till stekpannan. Den här tyckte jag var lite för stor så jag tror att jag av misstag lyckades tappa i den och några till. TIll jalles stora besvikelse, men den ville jag haft med hem till stekpannan sa han var gång.

Dags att jaga de stora nu. Den gröna Sick Vibe 12 cm firar stora segrar idag. Den blev snabbt Jalles favorit och så fort han skulle göra ett kast valde han spöt med den gröna jiggen. När man ser gösarna på Livescope och kan precisionsfiskar på dem med haspelspö då är det plötsligt väldigt roligt att fiska.

Att fiska gös när det står ganska många strax över botten kan vara väldigt enkelt eller som det oftast är helt omöjligt. Du kan se 10 gösar men ingen vill äta alla bara tvekar och simmar efter jiggen utan att ta.

Den gröna jiggen i munnen på en gös. Den satt där ofta och för det mesta så var Jalle ansvarig för dådet. Han har blivit en grym göskung nu.

Det blir fler turer i höst , då ökar vi med nya PB. Tack Jalle för en trevlig dag på sjön. Nytt PB är alltid bra och nu siktar Jalle på 6 kilo i nästa hugg.

En kort matpaus med stekt korv och tilltugg. Utan bra mat under dagen går det inte att fiska stor fisk. . Nu var det ju fint väder och många gösar som vill äta så tiden gick fort. Men när gösarna som skulle med hem var färdig fileeade och lagda i kylboxen avslutade vi fisket. Men utan att vi riktigt tänkte på det så var vi kvar en stund till på sjön och då blev det ännu fler gösar som högg. Men då råkade jag tappa i dem var gång så vi inte skulle behöva filea fler.

Sjösättning av gös.

Sista gösen för dagen , ja så¨sa jag flera gånger men det fortsatte att hugga fina gösar även efter stängningsdags. Så till slut fick vi säga till varandra att nu får det vara slut vi måste hem. Inte för att det är sent utan för att vi ska ha kvar ambitionen till nästa fiske som för förhoppningsvis inte dröjer så länge.

Skitfiske Bo / Jalle

Lämna ett svar