Du visar för närvarande Gösfiske med Sick Vibe,  Blue Shiner i solsken och 10 m/s. Där det var en del som gick åt skogen.

Gösfiske med Sick Vibe, Blue Shiner i solsken och 10 m/s. Där det var en del som gick åt skogen.

Jag tittar på vädret och ser att det ska bli sol och 3 m/s nordostlig vind. Perfekt för ett göspas på närmaste sjön som är Öresjö. Jag packar bilen och båten och så far jag iväg. Så långt allt bra. När jag ska tanka båten som har en fast tank parkerar jag en meter från pumpen , då når slangen bra. När jag lyfter handtaget är det inget liv i pumpen den är död. Otur!

Jag kör över bil och båt till andra sidan där andra bensinpumpen finns. Nu går det bättre och jag kan börja tanka. Den automatiska spärren som hör att du slipper hålla in handtaget själv är sönder, så jag får stå där och hålla själv. Vilket nog är tur för plötsligt så utan att det är fullt i tanken blir det ett bakslag och bensinen står som en fontän upp ut hålet. Tur jag höll manuellt för den slog inte av heller som den borde. Jag har fått i 15 liter men ska ha i ytterligare 20 för att komma halvvägs i tanken. Resterande tar jag lite sakta så det klarar sig utan fler missöden.

Äntligen på väg mot sjön när jag kommer fram finns det en liten parkeringsficka längs vägen där man stannar innan man ska backa ner till rampen. Jag lägger in backen och tittar i min högra backspegel som inte finns. Själva spegelglaset har helt enkelt lossat från resten av backspegelhållaren som sitter på bilen.Det hänger lite löst mot rutan. Katastrof jag ser inte ett skit på min högersida när jag ska backa ner till rampen. För att göra en liten förklaring tar jag ett foto jag tog för ett tag sedan utifrån med båten. Någon har varit så smart att man kantat hela nerfarten med enormt stor sprängstenar. Det blir plötsligt väldigt smalt och svårt att backa nu. Jag har backat med trailer i 40 år så det är inget problem men utan backspegel på höger sida är det ett riktigt problem.

På en tidigare tagen bild kan ni se hur mycket stora sprängstenar som man lagt ut tätt intill vägkanten. Min bil står längst upp till höger och jag ska backa först 90 grader vänster mellan de stora stenarna utan att se ett skit i den backspegel som är viktigast. Sedan ner hela vägen till rampen mellan stenblocken. Jag kör lite går ut och tittar, backa lite till , ut och tittar. Koamer snett och får köra fram igen. Det blir en massa korta backanden och ändringar innan jag slutligen når ner till rampen. När båten äntligen är i sjön andas jag ut och kör upp ekipaget till parkeringen igen. Då är olyckan framme och på min högersida som jag inte ser i backspegeln längre tar jag 90 graders kurvan lite för snävt och så tar jag i en sten ytterst lite med trailens stänkskärm som lossnar och står rakt ut i luften. Satan vilken otur när jag äntligen fick i båten utan olycka. Kan det äntligen bli lite fiske nu i alla fall. Startar och lämnar bryggan lite sakta.

Här är jag på väg ut i sjön och allt är bra i 15 minuter sedan drar vinden igång att blåsa 10 m /s .

Här har vinden ökat så jag funderar på om jag ska vända och åka hem istället. Alla vågor är vita kammar på och det bygger snabbt upp meter höga vågor. Jag fortsätter ut lite mot vinden för vågorna blir ju i alla fall lite mindre i norra ändan av sjön därifrån det blåser. Så jag kör sakta uppåt mot vinden. En bra bit upp på sjön gör jag ett försök att fiska . Att ligga med aktern och backa mot vind och vågor är helt fel idag. Jag tar i elmotorn som får gå mot vinden istället. Men när vågorna blir som störst går båten upp i vågorna så högt att elmotorn drar luft den är inte alls positionsstabil då kan jag lova. Som tur är så kommer det stunder då vinden går ner till kanske 5 m/s och då kan jag fiska lite bättre.

Jag kör runt lite på sjön och har ett bedrövligt dåligt fiske. Jag lägger om och kör omkring med sidescan och liveekolod och letar frivattensgösar och ser flera men båten ligger inte så still att gösarna vill vara kvar nära. Då båten åker upp och ner hela tiden skrämmer det gösarna som tar riskavstånd ca 20 meter från båten. De gillar väl inte när elmotorn drar luft upp och ner i vågorna. Men jag hittar flera fina gösar men de är så svåra att locka till hugg i det 4 gradiga vattnet. De som jag fiskar på står alla på 6 meters djup men alltid 20 meter bort. När vinden går ner ett ögonblick har jag en gös på liveekolodet och den tar i mitt 5te kast. Inte stor men den första för dagen, i stormen.

När jag nu kommit på tricket hur gösarna står i vattnet kör jag runt och ser många fler men det tuffa vädret gör att jag nästan aldrig kommer rätt med jiggen intill dem. Betet för dagen ser du på bilden en Bekley Sick VIbe som heter Blue shiner med röd paddel. Som du ser så i solen blir den grön istället, vilket för det mesta är gösens favoritfärg. . Efter någon timma och minst 50 kast mot gösarna har jag fått 5 st alla i mindre upp till medium storlek. Men de är otroligt aggressiva och fightas som de vore atleter. Vattnet skvätter när de kommer intill båten. Det är lite svårt att ta foton när båten gungar i vågorna men några blev väl ganska bra.

Jag flyttar då iväg till det område som brukar ge lite större fisk men som ligger mitt i stormen. Här har jag tur och får ett par vindminskningar och kan då få chansen att träffa några bättre fiskar. Jag provar flera olika beten men är tillbaks på den röda paddeln till slut.

Jag får fler fiskar och några är av bra storlek.

Här har jag fått en att fiska på som sakta följt med in till 15 meter från båten.

Lite större fiskar visar sig ibland i de höga vågorna men kräver mycket för att luras.

Här har en bättre gös fallit för min Sick Vibe i grönt med röd paddel. Några lite större lyckas jag överlista i ett vindhål.

Att äntligen efter allt strul få se en riktig gös ta betet var riktigt kul. Att alla föll för grön med röd paddel tror jag beror på att den syntes bra i solen. Jag har 8 andra färger som jag provade men fick bar en på annan färgkombo.

Skitfiske på er.

Lämna ett svar