Du visar för närvarande Storm, havsörn och fin gös.

Storm, havsörn och fin gös.

Jag ska bara ut en kort sväng med båten för att kolla lite nya inställningar på ekolodet. Men jag kan ju inte låta bli att fiska lite. De andra dagarna har jag varit ute efter gös men idag ska jag försöka mig på abborrarna. Utan att vara för långrandig om man får vara så lustig. Men de tvärrandiga abborrarna ville absolut inte ta mina beten, så efter en timma ger jag upp abborrfisket.

Jag kör sakta ut från land och ganska snart ser jag flera stora gösar bara en bit från båten. Fram med haspelspöt och den första gösen jag kastar på tar min Sik Flanker med sån kraft att jag blir smått chockad. En kort intensiv kamp så får en 4 kilos gå tillbaka igen. Ja gösarna är fortfarande på hugget vill jag lova. Efter en stund hör jag hur några fåglar skränar och när jag tittar upp så har jag flera mindre fåglar som terroriserar en stor havsörn. Plötsligt gör den stora fågeln en snabb loop och är bara 7-8 meter över mig när den vänder upp igen. Fan vad häftigt, på det avståndet är de väldigt stora.

Jag hinner inte få upp kameran för än den seglat bort en bit men det var häftigt att ha den stora fågels nå nära.

Jag flyttar båten lite ut mot djupare vatten och når 18 meter och där hittar jag genast några fina gösar som syns på livescope bara 2 meter under ytan 16 meter från båten.

Det första kastet resulterar i att jag fiskar 5 meter vid sidan av fisken då det låser rejäl sidvind så betet flyger iväg i sidled med vinden. Nytt kast där jag håller upp mot vinden och så hamnar jag rätt och kan börja fiska in jiggen mot fisken. Men den tar inte fast jag är nära med betet. Nytt kast och samma sak igen , men nej den vänder och simmar efter och så är det bom stopp igen . Härligt med stor gös igen. Det blir en bra karusell i det blåsiga vädret men det går bra och en fin gös hamnar i håven för en kort stund innan den ska ut i frihet igen. Det är fina fiskar när de når 85cm.

Jag byter spö och på det är en Mc Pray monterad för de brukar vara en bra storlek även för lite större gösar. En ny gös syns på ekolodet och jag kastar ut ganska rätt denna gång. Det tar några sekunder sedan känner jag det snabba hugget och så är det stopp igen. Detta är riktigt skoj. Tyvärr så släpper den här fisken efter bara 15 sekunder, otur. Vad värre är att den är ofin nog att endast lämna tillbaka min jiggkrok med stinger, jiggen tog den som souvenir. Här är en ny, lika dan Mc Pray framlagd innan aptering. Nu ska de få sig en ny liten mumsbit att bita i.

Vinden har ökat rejält och jag funderar på att åka hem. Men jag vill prova några kast till på de tuffa gösarna. Bara jag hittar en som ser hungrig ut. Snart hittar jag min nya motståndare som står 2 meter under ytan 17 meter från båten. Jag siktar in mig med min Mc Pray och så utmanar jag av alla krafter en ny gös. Första kastet är inte bra men andra är en direkt träff några meter bakom fisken. Jag hinner veva 3 meter sedan kommer gösen smygandes från sidan och tar jiggen. Med en smäll får jag reda på att den sitter fast på kroken bra den här gången. I de tuffa vågorna är fisken uppe i ytvattnet flera gånger och då är det inte lätt att tygla den. Men det går bra och in i håven glider ännu en ilsken gös. Denna blir dagens sista för nu ger jag upp.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar