Du visar för närvarande I dimman kom det en stor gös

I dimman kom det en stor gös

Sjösättning i sjön och dimman ligger tjock vid rampen. Det är nu extremt lågt vatten i sjön så snart kanman köra ut med bilen till fisken. Vattnet brukar vara där bilen står nu. När det är mycket vatten i sjön är vattenytan över bryggan som då blir översvämmad. Nu är det problem när elmotorn kommer under bryggan.

När jag kör ut tätnar dimman allt mer och snart så försvinner allt som borde synas just nu.

Ja nu försvann allt som var synligt . Jag är på en sjö men med det låga vattenståndet kommer det upp många fler elaka grund att köra på än det brukar så det är till att vara försiktig. När man säger att det är som att titta ini en mjölpåse så är det verkligen sant. Som tur är så börjar solen att ge lite ljus så kanske kan den bränna bort dimman om någon timma.

Jag startar med att fiska efter abborre och jag ser massor av abborrar på ekolodet men de äter inget vad jag än bjuder dem. Jag startar med jigg och fiskar dem sakta och fort byter storlek till smått men inget hjälper. Sedan tar jag fram hårdbeten , vibrationsbeten, mm. Jag provar Ned-rig och Texas-rigg men inget fungerar. Jag har några små pill men inget som sätter fart på abborren. När det gått en timma och lite till får jag syn på en fin gös på ekolodet och då byter jag spö till ett med ett gösbete på.

Här är några som jag provat tidigare och idag faller valet på en smalare och tunnare jigg. Den som ligger i mitten en Bekley Sick Vibe 12 cm i grönfärg. Endast riggad med en 10 grams skalle och en stinger förstås. De andra jiggarna är bra de också men jag gissar att i dimman är de inte så sugna som annars, rätt eller fel får vi se.

Den första gösen jag ser tar inte hur jag än försöker så jag får helt enkelt ge upp. Abborrfisket får jag komma tillbaka till lite senare då dimman lättat då kanske de vill var med igen. Kör istället ut mot lite djupare vatten och ser då fler gösar som simmar omkring pelagiskt. EN har jag här fångat på Livescope ekolodet. Den här som bara är 14 meter bort är ännu inte skrämd så jag stannar och gör några kast. I det första kastet passerar jag förbi fisken med jiggen med något för stor marginal så den struntat i det. Det andra kastet kommer mer rätt på och då gör den en sväng om och så blir det stopp i rullen, fast fisk. Härligt att ta dessa fina gösar på spinn är så skoj. Den är lite bångstyrig men hamnar snart i håven.

Dagens första gös är ett faktum och livet leker igen. Att den lilla 12 cm Sik Vibe jiggen fungerar i dag igen är ju kul. Kolla i bakgrunden sikten är inte den besta i dimman. Färgen Blue Shiner stämmer tydligen bra ihop med dimma.

Jag glider ut lite mot djupare vatten och ser flera fina gösar som simmar omkring ganska snabbt runt båten. Att få en stor gös att vara stilla är inte enkelt idag då alla verkar att vara på väg någon stans. Så ser jag två stora fiskar på ekolodet och drar iväg ett kast. Den första som jag kommer fram till med jiggen tvekar men den andra som står lite vid sidan om tar istället så det smäller i grejorna. Det blir bom stopp och så går det i sidled i bra fart. Ingen tvekan det är en stor gädda som lurat mig. Den far omkring en stund runt båten och jag har riktigt roligt tills den hamnar i håven. Vikten är runt 7 kilo så den är långt över metern. När den är åter sjösatt fortsätter fisket. Jag hittar ett bra eko igen men även det är en gädda men något mindre och ytterligare en tar min jigg innan jag äntligen hittar en gös. Den står nere på 10 meters djup men när jag spinner in mitt bete som är avsett för en fisk som står på 8 meter stiger den upp fort och tar med en smäll. Den ville verkligen ha mat idag.

Den är lång och når nästan 90 cm, men det fattas lite grand. Nu är det snart klar sikt runt om. Samtidigt som det klarnar upp och dimman lättar ser jag att det är fåglar i luften som jagar. Det skulle kunna vara abborrarna som äntligen vaknat ur sin Törnrosasömn på morgonen. Fortsätter ut en bit och så ser jag en grymt fin gös på Livescope den är långt från båten.

Dagens favorit är Berkleys Sick Vibe blue Shiner.

Att fiska på gösar som står ganska högt upp i vattnet som den här på 5 meters djup är skoj. Den är långt bort 32 meter men då är den inte skrämd av båten som den annars lätt blir. Första kastet blir nästan perfekt i riktning men lite för kort. Så jag får snabbt veva hem jiggen och göra ett nytt längre kast. Nu blir det bättre både med längden och riktningen. När jag passerar förbi fisken hugger den som en kobra. Det blir bom stopp och så är dragkampen igång. Tunga gung i spöt skvallrar om en fin gös. Den lite större gösen vill under båten och det är ju inte bra då kan den simma på en propeller och skada linan.

Dimman har lättat och nu är det en fin gös i håven.

Det är tur jag har en stor håv för ibland är de svåra att få in i garnet.

Solen skiner en stund och bilden blir riktigt bra. Min Sick Vibe satt helt inne i munnen så jag satte den i mungipan nu för att visa att den föll för detta bete. Det gäller att få i gösen i vattnet så snabbt det går. Den här drar iväg långt över 90 cm.

Efter detta tycker jag att det är nog och åker hem. skitfiske Bo

Lämna ett svar