Du visar för närvarande Trotts iskallt i luften är gösarna på hugget. Sick Vibe fungerar väldigt bra.

Trotts iskallt i luften är gösarna på hugget. Sick Vibe fungerar väldigt bra.

Dagens tur ut på sjön var i nollgradigt väder. Det var för det mesta över noll men några stunder drog det på och frös till is på båten. Gösarna som varit extremt tröga det sista hade lite bättre humör idag. Jag började med att leta efter abborrar men det var helt lönlöst. Jag såg dem men de hade tagit matledigt idag. Så jag gick över till gösfiske istället.

Det tog över en timma innan jag hittade första gösen som var intresserad av att äta. Jag gissar att de inte gillade den kyliga förmiddagen. Så har det varit i de andra sjöarna runt om kring att det inte blivit ett enda hugg före 10.00 på förmiddagen oftast inte ens före 11.00. Nu bytte jag sjö och hade turen att klara lura ett par när klockan drog mot middag. Sedan var det fler som ville vara med.

Den gröna Sick Vibe jiggen sitter i munnen, de gillar fortfarande den.

Jag provade att fiska efter de fiskar som är i stimmet men ingen visade det minsta intresse för det jag provade med. Om det är abborrar som jag tror eller andra fiskar vet jag inte denna gång. Det har sett ut lika dant andra gånger och då har jag fått en att ta och då har det varit abborrar upp till 7-8 hg.

Här en svart gös som ville ta och den följdes av fler a andra som såg lika dana ut. Sedan så kom det plötsligt en som är ljusare , underligt. Den gröna jiggen är en Bekley Sick VIbe som fungerat grymt bra.

Ibland så hinner man inte undan med jiggen och då kommer det krokodiler i alla dess storlekar upp till 110 cm. När det blivit tre på raken är det dags att skift område.

För att hålla värmen i det iskalla vädret var det varm mat som gällde. Så köket gick varmt under dagen. Nu har det varit varmkorv med bröd och efteråt blir det varm choklad och ugnsbakade bullar. Varma och perfekta som om de var nybakta.

Detta är en fin gös synd att den inte ville vara med just idag. Men jag vet var den bor så den ska få fler chanser att äta middag en annan dag.

De lite argare gösarna uppe i vattnet var stentuffa när de tog jiggen och fungerade mer som en makrill på kroken än en gös. Den bruna vertikaljiggen spinnfiskar jag med när de inte vill ha paddelstjärt. Den fungerar bra bara man väljer en väldigt lätt skalle.

Nu börjar storleken på gösarna bli rätt. När de når 85 cm är det vuxna fiskar tycker jag. Ingen var över 90 idag men de kommer nästa gång.

Just den här gösen hade tänkt sig att få behålla jiggen gissar jag, men den lirkade jag ut utan minsta problem innan den fick friheten åter.

Mina rullar är ABU Spike i storlek 2,5 vilket är lagom för mitt spinnfiske.

Skitfiske !!! Bo

Lämna ett svar