Du visar för närvarande Åndalsnes del 2 .

Åndalsnes del 2 .

När vi tittar ut mot fjorden är det ett fantastiskt väder med stilla vindar och sol på en blå himmel.- Att molnen ligger bara 10 över havet är som det brukar var är i Romsdalsfjorden. Nu ska vi ge oss ut till den lilla hamnen i stan där jag har min båt inhyrd.

VI har som vanligt fått lite gäster i hamnen som stannar ett dygn. Ett stort kryssningsfartyg ligger förtöjt längs med den specialbyggda långa kajen. Detta är väldigt litet mot de som var här i förrgår. För att ta sig ut ur hamnen måste vi köra under de låga förtöjningslinorna du ser i aktern som ett vitt sträck. Det går inte sätta några spön eller annat på taket på båten för då blir det krock.

Här är det förra skeppet som var en del större med simbassäng och basketplan på toppen. Nu till vårt fiske i fjorden.

Det är tur vi inte ska fiska från de stora skeppen utan kan hålla oss till min lilla Ryds Camping som du ser på bilden. Min Garmin Force elmotor som sitter i fören är en riktigt bra sak att ha när det börjar strömma lite när vi ligger för ankar. Att ha kapellet med och som har ståhöjd är stundtals fantastiskt då regnskurarna avlöser varandra. Nu när det är sol är allt lugnt. Vi har dessutom våra fruar med på fiske idag så nu får jag vara försiktig och gör allt som krävs.

VI startar fisket i området utanför älven Rauma. Karin och Inger fiskar efter plattfisk med stor koncentration.

FÖrsta sandskäddan år fångad och den följdes av diverse torskar och knotar . Vi håller på i några timmar och det nappar allt sämre tills jag beslutar att vi flyttar oss bort till vitafläcken i det stora berget.

Från vår plats till vitafläcken i berget går resan nu. Det är den vita fläck som är i berget strax över vattnet och lite till höger om husen mitt i bilden. Fläcken ligger när du kommer dit nästan 70 meter upp på bergsidan som i själva verket är nästan 700 m hög.

Där det står långa långt ner på kartan där är vita fläcken.

EN liten bit till vänster från där bilden är tagen stannar jag båten och fäller upp kapellet för nu börjar det regna rejält. Vi fiskar i slänten mellan 95 meter och upp mot 35 meters djup, men då är vi bara 20 meter från land.

Regnet har börjat dra på så vi tar en korvpaus i båten . Att kunna fälla upp kapellet och starta köket och steka lite mat är guld värt under blöta regniga tider. Sedan kom fisket igång. Karin var grym på att meta långa och drog en hel drös.

Här ett par ekolodsbilder på det vanliga ekolodet visas djupet 48,9 m vilket är det grundaste som den ekolodskonen når. På den högra sida på Panoptix bilden blir det helt annorlunda. På båtens vänstra sida BB är det 30 meter, medan det på båtens högra sida SB är 75 meter djupt.Ibland är det svårt att förstå hur mycket det lutar i botten. Rätt som det är så ser man stora fiskar som kommer simmandes upp för slänten då är det spännande.

När jag lagt båten till rätta och regnet slutat var det dags för mete efter de lite större fiskarna. Vid vitafläcken vet man aldrig vad som hugger. Här har min fru, Karin dragit fast kroken i en bra fisk. Det gäller att hålla tungan i rätt mun som det heter.

Där kom det en första långa upp till ytan.

Här är första långan som kom upp och damerna som fiskar är riktigt heta så fler fiskar hugger de nya agnen.

Det klarnade upp en stund och då fällde jag bort kapellet. Samtidigt var det dags för Karins 4 fisk på kort tid , det har varit tre långor redan och nu kommer antagligen den fjärde. Från 70 meters djup blir det lite dragkamp.

Nu var det långa på gång igen.Var kom det här fisket ifrån , är det kvinnlig charm som saknas hos oss.

Här kom det upp ännu en fin långa det är tur vi har damerna som klarar att fiska bra. Vid sidan håller nu Inger på att matcha en fin fisk som rört till det lite .

På väg upp från botten högg det stenhårt på Ingers tackel och efter en lustig fight kom det slutligen upp en väldigt smal gråsej. Den var nästan metern lång så det var en lång fisk.

Det gäller att vara bra när man väl får chansen att fiska och dra stora fiskar och sätta grabbarna på plats. Det klarade ju våra två systrar utan problem.

Ja tack för den uppvisningen tjejer, vi ska försöka att kopiera detta i morgon när vi är själva igen. Om vi klarar det förstås.

Lämna ett svar