Du visar för närvarande Fröja 2022 del 1

Fröja 2022 del 1

Här har vi kommit upp till kampen på Titran som ligger längst väster ut på ön Fröja i Norge. Den långa bryggan samlar alla båtar på kvällarna och då blir det 10 st. Som ni ser så är de flesta ute och fiskar nu.

På vägen upp från Borås tar vi några stopp för att fika och röra på oss. Här är det stig som får en kopp kaffe och ett winerbröd. Vi kör 70 mil första dagen och stannar för övernattning på ett litet lantligt hotell.

Gjesteheim Havdal var ett riktigt trevligt ställe som låg lite avsides från väg 3 som vi åkte.

Frukosten ingick i priset och vi åt rejält före start på morgonen.

Det gäller att hitta rätt väg, 714 förde oss ända ut till kampen.

Snabb urlastning för nu ska vi ut och fiska.

När vi rustat båten och fått med oss allt styr jag ut mot Kya ett område med många fina platser. Här ligger vi på kanten till ett grundområde och har fallit ner till botten mellan grunden på 60 meters djup med tacklen. I branterna var det lubb och långa ibland lite för många.

En första långa gästar båten , ibland är fisken inte hemma där den borde vara. Och idag är det ingen torsk på de vanliga grundtopparna. Vi får en handfull men alla är små under 6 kilo.

Det som finns gott om på vissa områden är pigghaj som saboterar våra agnade tackel. Har man tur går de loss ganska lätt men oftast har de fastnat så de sitter väldigt hårt. Även om du inte satt på agn tar de och biter sönder allt de kommer åt.

När vi provar på lite ensamma grundtoppar runt 60-80 meter med stora djup runt omkring och på någon av dem får vi några torskar. Då har vi klarat av middagen ikväll. Det stora stimmet med agnsej stod stilla och var 20 meter långt. Vid sidan av detta stim var vi i kontakt med några riktigt stora fiskar som tyvärr avgick med segern.

På bergstoppen på bilden ovan står det massor av fin gråsej. När vi metar på dem blir de attackerade av någon fisk som bara lämnar detta till Gunnar. Många mindre bett som tyder på hajar i mindre storlek. ?? Men rejält hungriga var de.

Del 1 slut.

Lämna ett svar