Du visar för närvarande Tommy från Radion gör program

Tommy från Radion gör program

Idag var Tommy från Radio 7 med i båten för att göra lite fiske program i direktsändning. Han har vanan att sitta i en studio men klarade att fiska med bravur. Att stå med micken i handen är annars Tommys starka sida och där blir det alltid bra. Nu skulle vi ut och fiska gädda och vi valde fiska med ekolodets hjälp för det är ju just det som är allra roligast.

VI åkte runt och letade var gäddorna var igång och jagade och det var förvånansvärt mycket aktivitet. FLera gångetr såg vi gäddor på livescope som jagade i stim vi hade rakt framför båten. Här ser ni en gädda som utförde en attack på ekolodset.

Här ser ni att jag siktat in mig på den fina abborren som syns på 10 meters djup som en stor båge mitt i bild. Framför den ser jag samtidigt på min livescope att det står en stor fisk på botten och det är den som syns som en båge på botten mitt i bilden, rakt under det vänstra lodräta strecket. När abborren bestämt sig för att attackera min jigg som ni ser att den gör. Då attackerar gädda från botten abborren i sådan fart att det bara blir snabba streck på ekoloden. Jag får med hela attacken på min Panoiptix och det går fort kan jag lova. En oerhört häftig händelse. Det retar mig lite att jag inte började spela in allt redan från början, då hade jag haft den attcken på film. Men det får bli nästa gång.

Strax efter den här händelsen upptäcker jag en ny stor fisk framför båten på Livescope. Den står intill ett stort stim med betesfisk gissningsvis små mört. Plötsligt attackerar den stora rovfisken rakt in i det stora stimmet som klyvs i två delar med rovfisken i mitten. Jag inser att det är ännu en gädda som är på jakt.

Tommy som sänder radio för fullt med hörlurar på och mikrofon i ena handen. I andra handen har han spöt som han sa att han utan problem klarade att fiska med samtidigt.

Momentet efter det ser jag en stor fisk på ekolodet och jag lägger båten rätt för att Tommy ska kunna släppa ner och utmana den på duell. Ner släppet går bra och fisken ser jiggen och stiger fort upp och attackerar med en smäll. Tommy gör ett mothugg och börjar fighta fisken, som bara en radioreporter kan göra. Och nu menar jag som bara en radioreporter kan göra. För samtidigt som han har fullt ställ på spöt och börjar veva in lina för fullt . Trasslar han in sladden till mikrofonen som åker med veven runt åtskilliga varv innan det blir bom stopp i både rulle och radio. Jag lovar att det såg roligt ut. Så mycket för den övertygande informationen att det här klarar jag galant medans jag sänder radio.

Tommy skulle dock få sin revansch på rovfiskarna i sjön. När ännu ett stort eko dyker upp på ekolodet får han kommandot släpp ner nu och så ser jag hur en stor fisk går upp och klipper hans jigg i blixtens fart. Nu blir det full fart på både rulle och spö med mikrofon sladdar på behörigt avstånd från alla rörliga delar i båten. Fighten går bra även om den under en tid verkar vara till den fina gäddans fördel. Men Tommy han matchar som en kung och en under en period tror jag att han dessutom gjorde en kortare intervju med gäddan på kroken för han talade med den med bestämd röst. Det kan möjligtvis ha varit då den simmade in under båten och var på väg att trassla in sig i motorn. Men det gick bra och upp till ytan kom den största gädda som Tommy någonsin fångat.

Ibland ska man ha lite med flyt och det hade vi nu . Så här är Fångstmannen med gäddan i högsta hugg.

Dax att återutsätt fisken.

En mer avslappnad reporter efter att gäddan släppts i sjön igen.

Tack Tommy för denna gången. Nästa gång kan vi fiska gös istället då det var förbud i dag och i morgon.

Det är tur jag känner Tommy sedan 25 år tillbaka så vi kan skratta åt saker och ting.

Skitfiske all där ute. Bo

Lämna ett svar