Du visar för närvarande Gös på Sik vibe 12 cm

Gös på Sik vibe 12 cm

Sik vibe 12 cm grön är en riktig killer för gösarna. Mitt nya E- Motion spö 10-30 gram och ABU Superier rullen är en grym kombo.

Jag ska bara ut en liten kort sväng för att prova några inställningar på ekoloden samt justera in elmotorn. Jag är riggad för att fiska efter stora abborrar så en 9 cm lång Sike vibe jigg hänger i ändan av linan. Jag ser väldigt många stora abborrar men de vill inte ta mitt bete. Jag provar med vanligt jiggfiske, nedrig, texas rig, men inget faller dem i smaken. När jag provat på flera ställen med samma resultat inser jag att det är dags att åka hem istället. Abborrfisket får helt enkelt vänta till en dag med bättre lufttryck.

En fin gös har parkerat sig vid kanten på grundet och är färdig för att utmanas.

När jag kör från det grunda område jag varit på för att fiska abborre ser jag hur det kommer upp ett stort eko på lodet. Så högt som 6 meter under ytan kan det bara vara en gös. Kanske skulle jag göra ett släpp på den i alla fall.

När jag får in den i Livescope ser jag att det är en stor fisk säkert på 6 kilo. För att utmana den på rätt sätt så sätter jag på en ny Sik Vibe 12 cm i grön färg. Den har jag tidigare fiskat de mindre matgösarna på 1,5 -2 kilo på. Men den borde nog fungera till lite större fiskar nu med.

Jag lägger båten vid sidan av fisken och så släpper jag ner min jigg. Att jag inte lägger båten rakt över beror på att de ofta skräms av båten och simmar iväg då. Nu har jag gösen perfekt in på Panoptix på min styrbordssida. Jag stannar jiggen 1 meter över fisken men ingen reaktion syns. Låter jiggen vara kvar men börjar att röra den lite mer ett ögonblick. Ingen rektion då håller jag den helt stilla istället och då kommer en reaktion. Gösen stiger sakta upp mot betet och spänningen infinner sig. Den står 30 cm under betet och bara tittar inget mer händer. Vad är detta ska den hugga eller inte. Då stiger den de sista decimetrarna och så en rejäl smäll i spöt. Till en början är det helt lugnt bara väldigt tungt. Sedan kommer fisken på att den åker sakta uppåt och då drar den iväg i sidled. Snabbt är den 10 meter från båten. Jag ser den för första gången när den bryter ytan med ryggfenan. Wooow en fin fisk som jag får vara försiktig med. Sakta glider den in i håven och så blir vikten 7,35 fördelade på 86 cm. Momentet efter simmar den tillbaka till sina vänner i djupet helt till synes glad och nöjd. Samma är jag glad och nöjd med årets första stora gös.

mvh Bo

Lämna ett svar