Du visar för närvarande Den vackra sjön fick ett abborrbesök av Klas och mig. Omgivningen är klädd i höstskrud med för dagen regn och dis.

Den vackra sjön fick ett abborrbesök av Klas och mig. Omgivningen är klädd i höstskrud med för dagen regn och dis.

Nerfarten till den vackra sjön är allt utom enkel och bekväm. Speciellt om det är som idag regnigt och halkigt på den lilla vägen med gräs i mittsträngen.

Ja det är faktiskt så att vi ska fortsätta brant ner till vänster där vägen sedan snabbt svänger igen. Normalt så ser man sjön klart och tydligt härifrån men i ett rejält ösregn som vi haft de senaste minuterna är sikten väldigt begränsad.

Att ta sig ut i sjön är inte enkelt då båten ska vändas i det här läget och sedan ska man ta sig ut i 40 cm djupt vatten intill stenkanten till höger. Som det heter ”Det gäller att hålla tungan i rätt mun”. Ska nog vara rätt i munnen. Som tur är så öppnar sig de blå strimmorna på himmel ni ser, i rätt ögonblick. Nu blir det en bra dag.

Så här stort är berget längs sjön.

Nu ligger vi väldigt nära berget. Att fiska abborre här kräver lite tur och en dos med rätt kunskap som jag inte besitter. Jag hoppas istället på att Klas som är kapten idag ska klara att lura ut hur man ska få de stora abborrarna vi ser på ekolodet att hugga. Men det blir inte lätt i konkurrens med ett otal gäddor som alltid hotar med att demolera våra beten.

Så här ser det ut på Megalive , en lodrätt vägg från ytan ner till botten. Berget är minst 60 meter högt och står stadigt ner i botten på 17 meters djup.

VI lämnar berget som håller massor av betesfisk men ingen rovfisk just nu. Ute på sjön ser vi flera stora abborrar i frivattnet och så gäddor förstås.

En liten jigg-sabotör är på väg in till båten.

Just den här gäddan har väl inte samma åsikter om hur det ska gå till att bli av med kroken som Klas har.

Det är vackert ute på sjön nu när det slutat regna och klarnat upp lite. Vinden som blåste har dessutom dragit iväg och lämnat en nästan slät vattenyta. Nu gäller det att välja rätt utrustning.

Ett urval av jiggar och hårdbeten är samlat i min låda men det är ändå inte så fisken vill nappa. Jag har provat med olika jiggar lite Poverblade samt spinnare men inget fungerar. Att överlista någon av alla de stora abborrar vi ser på ekolodet går trögt. DÅ ser vi ändå många stora abborrar.

Vi provar runt några skarpa bergskanter som ni ser på sidescanbilden. Vi ser stora abborrar men de vill inte äta idag.

Det är oerhört fint just nu och några småabborrar tar våra beten . När några större attackerar blir vi av med padeln på jiggen ibland men de tar väldigt försiktigt.

Här kan ni se fem stycken stora abborrar som simmar i kolonn och som avslöjas av sidescan bara 10 meter från båten . Det är 5 riktigt stora fiskar. Notera hur tydligt skuggorna syns på botten.

När vi ligger intill dem svänger båten lite och då blir de avlånga på sidescan, samma sak på skuggorna på botten 20 meter ut.

Jag lyckas få en lite bättre abborre men den är inte i något gott sällskap. En vanlig Mc Perch löste det problemet.

Så här stora abborrar som du ser på bilden ser vi gång på gång men klarar inte att överlista dem. Det är riktigt frustrerande att se dem men inte klara att fånga dem.

Här avslutar vi dagen och går in i hamn eller in till den lilla sjösättningsplatsen som finns.

Ibland undrar man om man fiskar utan att fisken är där, så var det inte idag . Kolla in den här videosnutten.

Här ser du fina abborrar som står nära båten efter en stund ser du tre som står ihop det är fiskar långt över kilot.

Skitfiske Bo

Lämna ett svar